Englez je zauvijek otpisan, Ten Hag tvrdi da "ionako nije važan"

Neće dobiti novu šansu

Englez je zauvijek otpisan, Ten Hag tvrdi da "ionako nije važan"

Esmer Oštraković

Krilni nogometaš isključen je iz ekipe Manchester Uniteda i on po svemu sudeći više neće nosiit dres slavnog engleskog kluba.

23-godišnji Jadon Sancho ne trenira sa saigračima iz disciplinskih razloga, a glavni trener ekipe Erik ten Hag odlučio ga je potpuno otpisati.

Sancho je sebe opisao kao "žrtvenog jarca" kada ga je Ten Hag izostavio sa spiska igrača za derbi protiv Arsenala. Tada je United kao gost poražen sa 3:1, a nakon meča trener je izostanak Sancha opravdao slabim izdanjima na treninzima.

Trenutno trenira individualno dok se stvar ne riješi, ali bivši igrač Borussije Dortmund očito je svoje završio kada je u pitanju igranje u dresu Crvenih vragova.

"Ne znam. On sada nije dostupan i pošto ne može da pomogne timu, nije važan", rekao je Ten Hag.

Oglasi

Objasnio je i zašto je na ovaj način kaznio igrača. “Klub je prije mog dolaska tražio od mene da postavim jasne granice jer u timu nije bilo dobre kulture.

Moj posao je da održavam određeni nivo. To nije samo jedna greška, već čitav proces narušavanja discipline. Igrači, treneri ili niko drugi ne mogu da pređu utvrđene granice", naveo je Ten Hag.

Jadon Sancho je na Old Trafford stigao 2021. godine iz njemačke Borussije Dortmund. Za United je do sada odigrao 82 takmičarske utakmice i u njima postigao 12 pogodaka.

Sancho će propustiti i današnji meč protiv Brightona u Premier ligi. Ono što je sada gotovo sigurno, samo je pitanje kada će promijeniti klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nedavno se povezivao sa klubovima iz Saudijske Arabije, ali je ipak ostao u Manchesteru, što sada može smatrati pogrešnom odlukom.

On je inače dijete Manchester Cityja, odakle je otišao u Borussiju, a u Englesku se vratio kao jedan od najvećih svjetskih talenata.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti