Do jučer se skoro tukli na terenu, pa postali saigrači: Jorginho takvu reakciju Xhake nije očekivao

Otkrio kako ga je Švicarac dočekao

Do jučer se skoro tukli na terenu, pa postali saigrači: Jorginho takvu reakciju Xhake nije očekivao

E. Čaušević

Arsenal je u finišu zimskog prelaznog roka sve iznenadio odlukom da u svoje redove dovede igrača iz gradskog rivala Chelseaja, a riječ je o Jorginhu koji je u transferu vrijednom oko 12 miliona eura završio na Emiratesu.

Jorginho je skoro pet godina nosio dres Chelseaja i bio je jedan od kapitena londonskog kluba, ali ove zime je neočekivano odlučio da napusti Stamford Bridge i završio je na drugom kraju Londona, te je potpisao za Arsenal.

Italijanski reprezentativac s Topnicima je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine, a transfer je iznosio oko 12 miliona eura.

Transfer Jorginha iz Chelseaja u Arsenal niko nije očekivao, ali su londonski klubovi u samom finišu prelaznog roka ekspresno uspjeli da postignu dogovor. Chelsea je morao nekoga prodati nakon silnih pojačanja koje su doveli, a to je Arsenal iskoristio da dovede Jorginha.

Italijanu nije dugo trebalo da se adaptira na svoju novu ekipu i već sada je jasno da su ga ostali igrači Arsenala odlično prihvatili iako su do prije svega nekoliko sedmica oni bilu ljuti rivali.

To se posebno odnosi na Granita Xhaku koji je prethodnih godina imao nekoliko žestokih okršaja s Jorginhom u derbijima Arsenala i Chelseaja i mnogi su se pitali kako će oni funkcionisati kao saigrači, te kako će Xhaka reagovati na dolazak Italijana.

Oglasi

Međutim, Jorginho je odlučio stati u kraj špekulacijama i javno otkriti kakav odnos ima s Xhakom, te kako je švicarski reprezentativac reagovao na njegov transfer iz Chelseaja u Arsenal.

"Istina je da smo imali nekoliko okršaja na terenu prije, ali van njega on je stvarno sjajan momak i sada se smijemo svemu tome. Van terena je on totalno drugačiji i sjajno me prihvatio od prvog dana", kaže Jorginho i nastavlja.

"Neki dan sam ga pitao da li zna neki restoran gdje mogu otići na večeru s porodicom, a on je na kraju napravio rezervaciju i sve unaprijed platio. Stvarno je odličan momak i drago mi je što sam vidio i tu njegovu drugu stranu van terena jer svi znate kakav je kada je na terenu".

Jorginho je objasnio da mu se svidio projekat koji su mu predstavili iz Arsenala i da se nije dugo mislio da li da prihvati ponudu s Emiratesa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Razgovarao sam s čelnicima Chelseaja i shvatio da nisam više u planovima kluba i trenera. Htio sam da napredujem u karijeri i ovaj projekat Arsenala je ono što mi odgovara. Ovo je mlada ekipa koja igra sjajan fudbal i odlično sam se uklopio. Dobro sam razmislio o svemu, ali sam odmah znao da ću potpisati za Arsenal", zaključio je Jorginho.

Italijan je nakon dolaska iz Chelseaja u dresu Arsenala odigrao već tri utakmice i borit će se do kraja sezone za titulu prvaka Engleske s ovim klubom.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti