Premiership od narednog mjeseca uvodi nekoliko promjena što se tiče korištenja VAR-a

Postignut dogovor s klubovima

Premiership od narednog mjeseca uvodi nekoliko promjena što se tiče korištenja VAR-a

E. Čaušević

VAR ove sezone u Premiershipu nije dobio baš najbolje ocjene, te su na Otoku odlučni da to promijene.

Od ove sezone VAR se koristi u najjačoj engleskoj ligi što je oduševilo sve, ali ne ide baš sve kako su se nadali. Sudije prave velike greške još uvijek iako imaju VAR, a posebno su pod pritiskom oni koji se nalaze u VAR sobi.

U Premiershipu vidjeli smo nekoliko pogrešnih odluka kada je ofsajd u pitanju te su poništeni čisti golovi i jasno je da se to mora promijeniti. Trenutno je u toku sastanak klubova iz Premiershipa i čelnika ove lige.

Sky Sports donosi prve informacije da je postignut dogovor da se od narednog mjeseca uvede nekoliko promjena što se tiče korištenja VAR-a. Cilj je da se ne gubi mnogo vremena na gledanje snimaka, te da će navijači na stadionu dobiti detaljno objašnjenje svake odluke što sada nije bio slučaj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Premiershipu se nadaju da će ove promjene donijete bolja iskustva što se tiče korištenje VAR-a, a da li će biti još nekih dodatnih izmjena znat će se nakon završetka sastanka.

Top Komentari

Jadnimi
pustiš snimak na semaforu. pa ga vidi i sudija i publika
1 0
Leo
Pustite glavnim sudijama da gledaju snimak...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi