Premiership odustaje od naplaćivanja utakmica u vrijeme pandemije
Foto: EPA

Kako javlja BBC

Premiership odustaje od naplaćivanja utakmica u vrijeme pandemije

Najviše tijelo Premiershipa razmatra ukidanje naplaćivanja prijenosa po cijeni od 14.95 funti za jednu utakmicu, piše BBC.

Premier liga uvela je ovaj nepopularni model naplaćivanja početkom oktobra nakon što je bilo objavljeno da do daljnjega neće biti navijača na utakmicama. Do tad su putem kablovskih operatera bile dostupne sve utakmice u izravnim prijenosima, no liga je odlučila naplaćivati svaku utakmicu posebno.

To je razbjesnilo navijače u cijeloj Engleskoj, a osobito Liverpoolove, koji su odbili plaćati tu cijenu i iznos od 14.95 funti donirali su u humanitarne svrhe. Na taj način prikupili su oko 300.000 funti, a vlasnik Newcastlea i trener Steve Bruce rekli su da je cijena prijenosa definitivno previsoka.
Kontroverzni sustav naplate bit će na snazi još ovog vikenda, a trebao bi se promijeniti nakon reprezentativne pauze.

BBC tvrdi da će sve utakmice ponovno biti dostupne u paketima kabelskih operatera (Sky, BT Sport, BBC, Amazon Prime) te da neće biti dodatnog naplaćivanja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi