Lisice "nokautirale" United i slavile u triler utakmici, City rutinski do nove "trice"
FOTO: EPA

Premiership

Lisice "nokautirale" United i slavile u triler utakmici, City rutinski do nove "trice"

Haris Zilić

Osmo kolo Premiershipa obilježio je spektakularan duel Leicestera i Manchester United, koji je završen trijumfom Lisica 4:2.

Počelo je golčinom Greenwooda u 19. minuti za 0:1, a uzvraća Tielemans golom za 1:1 u 31. minuti.

U nastavku nova ludnica i novi triler.

Igrala se 78. minuti kada je Soyuncu doveo Leicester u vodstvo od 2:1, a u 82. minuti nakon odlične akcije Rashford poravnava na 2:2.

Samo što su krenuli sa centra domaći stižu do 3:2, a golčinu je postigao Vardy.

Do kraja meča bilo je još prilika, a konačnih 4:2 postavlja Daka pogotkom u 91. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U ostalim mečevima od 16 sati, Aston Villa je poražena od Wolverhamptona sa 2:3 u sjajnom meču, Southamtpon je bio bolji od Leedsa 1:0, Norwich i Brighton su remizirali 0:0, dok je Manchester City rutinski savladao Burnley rezultatom 2:0.

Od 18:30 današnji program zatvaraju londonskim duelom Brentford i Chelsea.

Top Komentari

user1607499935
Nema za United napretka sve dok je Ronaldo tu. Opet je pretrcao manje od golmana. Ako ne postigne gol, on je uvijek igrac manje. Prosle sezone su bez njega bili drugi na tabeli i igrali finale lige europe. Sa njim u timu i Juventus i United su pali za 50%. Sramota da je ovakav igrac najplaceniji u historiji Engleske lige. Jedan Salah ove sezone ima vec 7 golova i 4 asistencije, a Ronaldo samo 3 gola u 8 utakmica.
10 0
Eno30
Odbrana uzas pogotovo panj Maquer, Solsker pod hitno odkaz kao i sportskom direktoru ovo je uzas bilo sa ovakom odbranom i ovim trenerom nece biti ni 4. Uradite nesto dok jos nije kasno
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi