Liverpool i Chelsea u Ligi prvaka, Leicester prokockao veliku šansu
FOTO: EPA

Premiership, 38. kolo

Liverpool i Chelsea u Ligi prvaka, Leicester prokockao veliku šansu

Haris Zilić

Posljednje kolo engleskog premiershipa, ponudilo nam je pravu dramu.

Bio je upitnik ko će sa Manchester Cityem i Manchester Unitedom u Ligu prvaka, a nakon današnjih mečeva to su ekipa Liverpoola i Chlesea, a tragičar je Leicester poražen od Tottenhama 2:4, a trebala im je pobjeda za četvrto mjesto čime bi Plavce iz Londona ostavili bez Lige prvaka. Chelsea je poražen od Aston Vile sa 2:1.

Arsenal je bio blizu plasmana u Evropu, ali na ruku mu nije išao trijumf Tottenhama.

Manchester City je prvak, Manchester United, Liverpool, Chelsea idu u Ligu prvaka, Leicester i West Ham u Evropa ligu, a Tottenham u UEFA konferencijsku ligu.


Rezultati 38. kola:

Arsenal - Brighton 2:0

Oglasi

Aston Vila - Chelsea 2:1

Fulham - Newcastle 0:2

Leeds - WBA 3:1

Leicester - Tottenham 2:4

Liverpool - Crystal Palace 2:0

Manchester City - Everton 5:0

Sheffield United - Burnley 1:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham - SOuthampton 3:0

Wolverhampton - Manchester United 1:2

Top Komentari

IMPERATOR
Čestitke najvećem engleskom klubu Liverpoolu na plasmanu u Ligu Šampiona i na zasluženo osvojenom trećem mjestu. Dva Manchestera su ovaj put bili ubjedljivo bolji i čestitam i njima. YNWA
6 5
MaDaj
Prosto nemogu da vijerujem, druga sezona za redom Leicester pada u zadnjem kolu i ispada iz pozicije koja bi ih odvela u ligu sampiona :/
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti