Vukovi "razoružali" Topnike u nevjerovatnoj utakmici, Sheffield slavio u derbiju začelja
FOTO: EPA

22. kolo Premiershipa

Vukovi "razoružali" Topnike u nevjerovatnoj utakmici, Sheffield slavio u derbiju začelja

H. Zilić

Odigrana su dva duela 22. kola engleskog Premiershipa u terminu od 19 sati.

Sjajan meč odigrali su Wolverhampton i Arsenal. Topnici su vodili sa 0:1 od 32. minute, kada je Pepe na asistenciju Lacazzetea zatresao mrežu Vukova.

Londonski tim je imao vodstvo, kontrolu, više od igre sve do pete mniute sudijske nadoknade prvog poluvremena. Tada je Luiz napravio faul, dobio crveni karton. Arsenal je ostao s igračem manje, a Neves iz penala poravnao na 1:1.

U nastavku nove muke za Arsenal. Moutinho u 49. minuti pogađa za vodstvo Wolverhamptona od 2:1, a konačan nokaut Topnici su doživjeli u 72. minuti, kada je golman leno zbog igranja rukom van svog šesnaesterca dobio direktan crveNi karton i Arsenal je meč priveo sa dva igrača manje. Do kraja je ostalo 2:1 za Wolverhampton, koji je tako prekinuo niz utakmice bez trijumfa u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U drugoj utakmici u derbiju začelja, Sheffield United je još jednom pokazao da se probudio i nakon preokreta svladali su WBA sa 2:1. Za Sheffield je ovo bio treći trijumf u posljednjih pet mečeva, a prije toga nisu imali nijedan ligaški trijumf.

Golove pogledajte OVDJE.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gunner1995
Razoruzali topnici sami sebe.
5 0
GAZIJASAISTOKA_
Podrska za Luiza, kapitenska za Lena, OSMJEH ZA TABELU...Sellam za NEREALNE, sportski pozdrav navijacima VELIKANA, ali i iskrenim navijacima kluba iz TOP10..
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi