Nedjeljni maraton uz Premijer ligu: Šampion ima priliku za bijeg!

Tri utakmice 15. kola

Nedjeljni maraton uz Premijer ligu: Šampion ima priliku za bijeg!

Admin Čaušević

Preostala tri meča 15. kola Premijer lige bit će odigrana dana i to u tri različita termina, jedan za drugim. 

Nedjeljni premijerligaški maraton će od 13 sati otvoriti Krupa i Velež. Domaćim je neophodan svaki bod, dok Velež bilo kući ili na strani igra na pobjedu pa je za očekivati jedan interesantan meč.

U 15 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase počet će mali gradski derbi između Sarajeva i Olimpika. Nakon jučerašnjeg kiksa Željezničara protiv Slobode, aktuelni šampion ima priliku za dodatni bijeg na tabeli te da pobjedom prednost nad prvim pratiocem poveća na sedam bodova.

"Olimpik? Došlo je do smjene trenera i oni će imati dodatni motiv jer uvijek kada dođe do smjene trenera dolazi i do tog dodatnog motiva, ali sve u svemu mi ćemo se spremiti i nadam se da ćemo biti na nivou na kojem smo bili i prije ove pauze", rekao je Vinko Marinović u najavi utakmice.

Popularni Vukovi su se početkom sedmice razišli s Esadom Selimovićem pa ostaje da se vidi da li će promjena trenera razdrmati ekipu, međutim sve osim pobjede Bordo tima može se smatrati senzacijom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kolo će biti kompletirano duelom na Pecari između Širokog Brijega i Radnika. Domaći osokoljeni izbacivanjem Veleža iz Kupa žele do novog trijumfa, dok Bijeljinci u Hercegovinu stižu uzdrmani iznenađujućom odlukom Slavka Petrovića da napusti klupu. Taj meč počinje u 17 sati.

Sve tri duela će biti u direktnom TV prijenosu. Iz Krupe na Vrbasu i Širokog Brijega prijenos će raditi ArenaSport, a sarajevski okršaj Moja TV.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bordobjeli
Jedno je sigurno niko niti može ni ti će stići Šampione, pogotovo prosjaci... Minus rastu ide 3 u nizu!!!!!!
10 0
Matic
Nisi ti samo uvlakas. Ti si glup Causevicu!
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi