Tuzla City u Posušju hvata korak za Zrinjskim, Željezničar na teškom izazov u Prijedoru

Nedjeljne utakmice Premijer lige

Tuzla City u Posušju hvata korak za Zrinjskim, Željezničar na teškom izazov u Prijedoru

M. Šljivak

Još dvije utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas.

Od 13 sati Posušje će na Mokrom Docu ugostiti sastav Tuzla Cityja, a u istom terminu počinje meč u Prijedoru gdje domaći Rudar čeka Željezničar.

Za Tuzla City je gostovanje u Posušju veoma bitan meč. Zrinjski je na osam bodova ispred njih i ovo će tuzlanskom timu biti prilika da se vrati na 'samo' minus pet.

Ipak, i domaćem timu su bodovi neophodni u borbi za opstanak i oni najavljuju žestoku borbu.

"Mislim da se radi o jednoj od najboljih ekipa lige, kvalitetnoj ekipi koja ima širinu u igračkom kadru. Imaju 20 podjednakih igrača, spadaju u sami vrh ovog nogometa. Čeka nas teška utakmica, imali smo problema sa povredama", rekao je trener domaćeg tima Stipe Balajić i dodao je:

"Čeka nas teška utakmica, moramo biti kakvi smo bili većinu ovih utakmica i još malo više skoncentrisaniji u završnom dijelu", dodao je Balajić.

Oglasi

Žellezničar će imati veoma težak izazov kod Rudar Prijedora.

Trener tima sa Grbavice Tomislav Ivković je pod velikim pritiskom i ističe da želi ratnike u ovom duelu.

"Očekuje nas jedna ratnička utakmica, jedna utakmica gdje uvjeti vjerovatno će biti teži ili drugačiji nego na koje smo navikli. Ovu sedmicu je bilo puno oborina i kiše i vjerovatno će teren biti takav da će biti potrebni ratnici pa prema tome ću tako birati ekipu i staviti igrače na spisak za koje mislim ili smatram da ovoj utakmici najviše odgovaraju. Trebam poslušne vojnike koji će zajedno sa mojim stručnim stožerom i sa mnom ući da dobiju bitku, a poslije bitke se dobije i rat", kazao je Ivković.

Prijedorčani sa druge strane vjeruju u dobar rezultat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijedorčani vjeruju u dobar rezultat pred svojim navijačima.

“Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica u kojoj ćemo i mi i ono ići na pobjedu. Međutim nadam se da će presuditi naš voljni momenat i činjenica da igramo na domaćem terenu. Obje ekipe su u kadrovskim problemima tako da će i to uticati na igru, ali očekujem žestok duel i veliku borbu. Nama bi eventualna tri boda puno značila da krenemo prema sredini tabele Nadam se da ćemo da slavimo i upišemo nova tri bod“, rekao je trener Rudara Marko Tešić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

haris1000
Valjda će Tuzla City konačno izaći u Evropu poslw toliko ulaganja
2 1
Baboisback
6 zutih(jedan crvveni) za Tuzlu,2 penala za Posusje. Pa dokle vise??? Ne moze Borac stici Zrinjski ,ali sad se radi na tome da se rusi Tuzla,da Borac moze u Evropu. Smjenjujte vise to smece Vicu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi