Nastavlja se Premijer liga BiH: Vikend otvaraju mečevi na Tušnju i Grbavici, derbi u Banja Luci

U subotu na rasporedu tri utakmice

Nastavlja se Premijer liga BiH: Vikend otvaraju mečevi na Tušnju i Grbavici, derbi u Banja Luci

H. Zilić

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se ovaj vikend utakmicama 25. kola.

Program u subotu donosi tri duela.

Od 15 sati Tuzla City dočekuje Radnik iz Bijeljine. Tuzlaci su u prethodne dvije utakmice u prvenstvu i Kupu primili čak devet golova. Poraženi su od Zrinjskog sa 5:0 u prvenstvu zatim i 4:0 od Veleža u Kupu tako da im sutra treba pobjeda radi samopouzdanja, ali i borbe za evropska takmičenja. Sa druge strane Radniku bi svaki pozitivan rezultat i eventualno iznenađenje puno značilo u borbi za opstanak.

"Ovo nije utakmica u pravo vrijeme za nas, ali i prilika da pokažemo da smo pravi, kako fudbalski, tako i mentalno. Radnik je ekipa koja se bori za opstanak, sasvim su druga ekipa u odnosu na prvi dio sezone. Tradicionalno dobro igraju protiv nas. Utakmica u kojoj ćemo morati pokazati da li smo pravi. Nukić i Šukilović imaju žute kartone, biće promjena u timu, kako zbog umora, tako i sa mentalne te fudbalske strane. Vjerujem da ćemo odabrati najbolji tim i upisati vrijednu pobjedu u svakom smislu“, kazao je šef struke Husref Musemić.

Također od 15 sati Željezničar će na Grbavici dočekati Leotar. Plavi su blagi favoriti u ovom duelu i pobjeda ih ostavlja u trci za Evropu, dok sa druge strane Leotar traži bodove od velikog značaja u borbi za opstabnak tako da možemo očekivati zanimljiv meč.

"Da se osvrnem na Posušje. Žao mi je ljudi što su došli da nas bodre, odvajajući od svoje crkavice. Odigrali smo lošije nego inače, ali oscilacija je još biti. Želim reći sve što mi na srcu leži".

"Odigrali smo lošu utakmicu, analizari smo sve kako bismo se vratili na kolosijek. Ja znam zašto je to tako. Sutra ne smijemo reći da ćemo nekog lako pobijediti. Moramo se napeti 300 posto, pogotovo ne možemo reći da možemo pobijediti, pogotovo ekipu koja se bori za opstanak. Sad trebamo biti još bolji još jači i motivisaniji. Borit ćemo se za ovaj grb kako treba da se bori i samo od angažman od 300 posto možemo nešto napraviti. Ko misli drugačije u pogrešnom je filmu", rekao je između ostalog Mulalić na press konferenciji u najavi meča na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 17 sati subotnji program derbijem u Banja Luci zatvaraju Borac i Zrinjski. Domaćini će pokušati prekinuti sjajan niz Zrinjskog koji je jednu ruku već stavio na šampionski trofej, dok Banjalučane očekuje paklena borba za plasman u Evropu naredne sezone.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SamoZrinjski
Ajmo ih nakantat' uoči 10. travnja. Samo jako!
4 6
Mostarac94
Danas Tuzla city igra pa sutra Sloboda? Auuu kakav ce teren bit jbte, fin neki debil pravi ove rasporede
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi