Određeno mjesto odigravanja derbija Sarajeva i Veleža

Meč se igra u nedjelju

Određeno mjesto odigravanja derbija Sarajeva i Veleža

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Meč FK Sarajevo – FK Velež neće biti odigran u Travniku, već u Doboju kod Kaknja.

Radi se o derbiju 22. kola Premijer lige naše zemlje, a koji je prvobitno bio planiran u nedjelju na stadionu Pirota.

Ipak, dogovor nije postignut, jer se na istom stadionu u nedjelju igra meč Prve lige FBiH između NK Travnik i BFK Simm Bau, pa je bordo klub morao preseliti na drugi stadion.

Iz NS BiH, tačnije u Cometu, je potvrđeno je da se meč igra u Doboju kod Kaknja.

Sarajevo će tako preseliti na novi stadion, a očekuje se da se bordo momci vrate na stadion Asim Ferhatović Hase iza reprezentativne pauze.

Oglasi

Na navedenom meču u nedjelju neće biti gostujućih navijača, jer se radi o zamjenskom stadionu. Podršku će ipak imati nogometaši FK Sarajevo.

O tom problemu otvoreno je jučer govorio i šef struke bordo kluba Mirza Varešanović koji je jučer mislio da će meč biti odigran u Travniku.

“Okrećemo se Veležu, dobio sam informaciju da igramo na Piroti. Radimo u teškim uslovima, ne znamo gdje igramo. Pogotovo ova utakmica bez publike, preko noći dođe i odluka za taj meč sa Zrinjskim da ne mogu navijači", rekao je jučer Varešanović.

Meč se igra u nedjelju od 15 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo timu će zbog trećeg žutog kartona nedostajati Adnan Džafić, dok će gosti biti kompletni.

Velež je jučer poražen od Zrinjskog 3:1, dok je Sarajevo remiziralo sa FK Željezničar (0:0) u derbiju za zaborav.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
a šta u Mostaru se ne može igrat jel? poserem se komplet savezu usta
3 2
plemic
moglo bi se veležu desiti da na gostovanje idu autobusom sarajevo-kružno, i da realiziraju slogan ferijalaca: "upoznaj domovinu da bi je volio".
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi