Ko će se radovati na Tušnju i Pecari?

Danas dva meča 17. kola Premijer lige

Ko će se radovati na Tušnju i Pecari?

S. Mlaćo

Već danas se igraju dva susreta 17. kola Premijer lige.

Na Tušnju će od 13 sati snage odmjerili Tuzla City i Velež, a od 17 sati na Pecari igraju Široki Brijeg i Sloboda.

Tuzlaci se žele iskupiti nakon neočekivanog poraza od Olimpika, dok se u Veležu nadaju novim bodovima.

Imali smo izuzetnu tešku utakmicu na Otoci, kako fizički, tako i psihički. Mislim da smo već u autobusu poslije utakmice se 'vratili' i vidjeli gdje smo bili dobri i loši. Imam respekt prema Veležu, moj kolega Dudić radi odličan posao. To je jako dobra ekipa, lepršava, dinamična... Imamo problema sa sa povredama i kartonima. Rustemović, Kojić, Hasanović neće do kraja biti u kombinaciji, na Hodžića nismo mogli računati posljednje dvije utakmice. Ubiparip je obnovio povredu lista, krpi se dva-tri dana, ne znam da li ćemo ga skrpiti za sutra, vidjet ćemo. Badji je dobio crveni karton na Otoci", kazao je trener Tuzle City Nermin Bašić.

Široki Brijeg je favorit protiv oslabljene Slobode. Ipak, Tuzlaci su protiv Željezničara i Zrinjskog pokazali da se mogu nositi sa svima timovima iz naše lige.

"Sloboda je klub koji ima i tradiciju i kvalitetu. Ove godine su se dodatno posložili, orijentirali se na svoje igrače i taj ispravan put potvrđuju i njihovi rezultati u ovoj sezoni. Neugodna su momčad, igraju tvrd nogomet, zatvoreniju igru orijentiranu na tranziciju, a i nama su nanijeli najteži poraz u dosadašnjem dijelu sezone. Imamo priliku uzvratiti im za taj poraz i novom pobjedom ovjeriti bodove iz posljednjih utakmica“, rekao je trener Širokog Brijega Toni Karačić.

Sloboda će biti bez kartoniranog šefa struke Gradimira Crnogorca, pa će tim zvanično voditi Nedim Omerović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovo je važna utakmica za nas. Oni su u dobrom ritmu, ali i mi. Želimo se s njima nadigravati, probati ostvariti što bolji rezultat. Sigurno nas očekuje težak meč, ali su igrači svjesni toga i daće svoj maksimum. Šta će nam to donijeti vidjećemo.“, istakao je Omerović uoči utakmice u Širokom Brijegu.

Sutra se igraju preostala četiri susreta 17. kola.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2323
Borac dobija Krupu...Ptice na grani znaju...Smijurija.od PL
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi