Emina deklasirala Lokomotivu, kolo sjajno za gostujuće ekipe

Premijer liga BiH za fudbalerke

Emina deklasirala Lokomotivu, kolo sjajno za gostujuće ekipe

H. Zilić

U vikendu iza nas odigrano je četvrto kolo Premijer lige BiH za fudbalerke.

Kolo je bilo uspješno za gostujuće ekipe koje su osvojile sedam bodova na četiri meča.

Fenomenalnu utakmicu odigrala je mostarska Emina. Izabranice Zije Tojage su u gostima u Brčkom deklasirale Lokomotivu sa 0:8.

Hat-trick psotigla je Terzić, dvostruki strijelac za Eminu bila je čule, a po gol su postigle Piskić, Begović i Denda.

SFK 2000 je na svom terenu opravdalo ulogu velikog favorit i također ubjedljivo savladao Fortunu iz Živinica sa 7:0. Dva gola za Bordo tim psotigla je Jelčić, a mrežu gošći zatresle su još Trišić, Spahić, Šabanagić, Milinković, Kamerić.

Odličan meč u Bijeljini odigrale su fudbalerke Radnik Bumeranga i Libera, a okončan je rezultatom 2:2. Za Radnik golove su psotgile Njeguš i Radulović, dok su za Libero pogađale Đurđević i Cvijetić.

Iskra iz Bugojna je u gostima bila bolja od banjalučkog Borca sa 0:3. Dva gola je psotigla Brnić, a jedan Lukić.

Nakon četiri odigrana kola lider je ŽF/NK Emina sa devet bodova koliko ima i Iskra Bugojno, dok je SFK 2o00 trećeplasirani sa šest bodova, ali i dvije utakmice manje od lidera iz Mostara.

Nakon toga četiri ekipe imaju četiri boda, a to su redom Libero, Radnik-Bumerang, Borac i Fortuna, dok je Lokomotiva jedini tim bez bodova u dosadašnjem dijelu sezone.

Ova sezona u Prmeijer ligi BiH za fudbalerke  mogla bi biti veoma zanimljiva čemu svjedoče i rezultati na startu prvenstva.

Promo

Top Komentari

Zaccheroni
Nase fine Mostarke,bravo cure
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi