FK Sarajevo slavio u derbiju: Vrban i Aleta srušili Borac u Banjaluci

Kadetska Premijer liga BiH

FK Sarajevo slavio u derbiju: Vrban i Aleta srušili Borac u Banjaluci

Haris Zilić

Uzbudljivo će ove sezone biti i u omladinskim ligama u Bosni i Hercegovini, a danas su derbi kadetske U17 Premijer lige Bosne i Hercegovine u Banja Luci odigrali domaći FK Borac i FK Sarajevo.

U pitanju je bila zaostala utakmica 13. kola, a slavio je Bordo tim gostujući trijumf rezutatom 2:0.

Za trijumf Sarajeva pogađao je Kenan Vrban u 61. minuti i petoj minuti sudijske nadnokande vremena.

Pored Vrbana junak Bordo tima bio je i kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine Adin Aleta, koji je fenomenalno branio, a čak četiri puta je skidao zicere fudbalerima Borca.

Ovom pobjedom Sarajevo je skočilo na treću poziciju sa 32 boda i svom današnjem rivalu ekipi Borca približili se na tri boda zaostatka.

Inače Bordo kadeti su u sjajnom nizu od sedam utakmica bez poraza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Lider u kadetskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine je ekipa Zrinskog sa 44 osvojena boda. Pored Zrinjskog, Borca i Sarajeva u vrhu su još Široki brijeg sa 30 i Željezničar sa 29 osvojenih bodova.

Na začelju kadetske Premijer lige BiH su Sloga Doboj sa deset i Igman Konjic sa osam osvojenih bodova.

Nakon derbi duela u Banja Luci jesenji dio u kadetskoj Premijer ligi BiH bliži se kraju, ostala su još dva kola, a na proljeće nas sigurno očekuje dosta uzbuđenja.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Kadetska Premijer liga BiH, 13. kolo, zaostala utakmica:

FK Borac - FK Sarajevo 0:2 (/Vrban 61', 90+5')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi