Ko će propustiti kolo u utorak i srijedu?

Kartoni prave probleme Sarajevu, Slobodi, Posušju, Borcu...

Ko će propustiti kolo u utorak i srijedu?

Samir Mlaćo
Već u utorak i srijedu igra se novo kolo Premijer lige naše zemlje.

Kolo će sigurno obilježiti veliki derbi Sarajeva i Željezničara koji se igra na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Kada su suspenzije nogometaša u pitanju, kod Sarajevo zbog tri žuta kartona pravo nastupa nema Boris Cmiljanić.

Borac u Mostar putuje bez Aleksandra Vojnovića, dok će Posušju na Tušnju protiv Slobode nedostajati Josip Barišić, Zvonimir Vukoja i Dario Krišto.

Kod Slobode pravo nastupa nema Mladen Veselinović.

Tuzla City će na Pecari biti bez Adnana Džafića i Mustafe Šukilovića.

Oglasi

Almir Bekić je sinoć u pobjedi Zrinjskog nad Rudarom upisao čak tri asistencije, no dobio i treći žuti karton, te neće imati pravo nastupa u Bijeljini protiv Radnika.

Kolo će početi susretom na Tušnju između Slobode i Posušja. Meč će početi u 18 sati, a favorit u ovom duelu svakako će biti domaća Sloboda.

Istog dana od 20:10 sati u Mostaru se igra derbi između Veleža i Borca, što je svakako jedna od zanimljivijih utakmica u kolu koje slijedi.

Četiri meča na programu su u srijedu. Naravno, u centru pažnje je sarajevski derbi koji će se od 20:30 sati odigrati na stadionu Koševo, čime će biti kompletirano 10. kolo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije toga od 18 sati sastaju se Radnik i Zrinjski, te Široki Brijeg i Tuzla City. Prvi meč u srijedu odigrat će Leotar i Rudar od 16 sati.

Skoro svi mečevi bit će na malim ekranima, izuzev duela u Trebinju. Derbi će prenositi Arena Sport, kao i mečeve u Bijeljini i Mostaru, dok će duele s Pecare i sa Tušnja prenositi Moja TV.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti