Dugo očekivana emisija o Premijer ligi BiH na malim ekranima od prvog kola nastavka prvenstva
Ako u nekoj ligi ima pritužbi na suđenje onda je to Premijer liga BiH i ovo je pravi korak naprijed.

Kutak za sporni trenutak

Dugo očekivana emisija o Premijer ligi BiH na malim ekranima od prvog kola nastavka prvenstva · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se u februaru 2024. godine utakmicama 19. kola, a od kojeg će gledaoci uživati u jednom novitetu.

Trenutno je zimska pauza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Trajat će do polovine februara 2024. godine kada su na rasporedu utakmice 19. kola.

Od tog kola, odnosno od prvog kola nastavka, na malim ekranima gledaoci će moći gledati dugo očekivanu i željenu emisiju posvećenu upravo utakmicama elitnog ranga bh. fudbala.

Kutak za sporni trenutak

Radi se o emisiji u kojoj će se analizirati sporne sudijske odluke u utakmicama našeg prvenstva, a kojih nerijetko bude.

SportSport.ba neslužbeno saznaje kako su Arena Sport TV kao nosioc TV prava i N/FSBiH postigli dogovor i kako će to biti novitet od nastavka prvenstva.

Nezvanično, bit će angažovan nezavisni sudijski stručnjak, ali pored njega u emisiji će odluke sudija koje budu pod povećalom, analizirati neko od članova Komiteta za sudije N/FSBiH.

Oglasi

Svjesni smo da je u proteklom periodu bilo dosta pritužbi na suđenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a jedna ovakva emisija sigurno je korak naprijed kada je to u pitanju.

VAR u Premijer ligi BiH

Nije samo kutak za sporni trenutak novitet. To će biti i VAR, koji će se u testirati u proljetnom dijelu sezone.

VAR sistem u našu zemlju dolazi od početka naredne sezone, ali postoji i realna mogućnost ranijeg testiranja, tačnije na proljeće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije još poznato na kojim utakmicama bi se testirao VAR, ali ono što je sigurno, Bosna i Hercegovina uskoro postaje još jedna država sa VAR sistemom u fudbalskom prvenstvu.

Prema saznanjima portala SportSport.ba edukaciju i implementaciju VAR sistema u našoj državi radit će firma koja radi za vodeće lige u Engleskoj, Španiji, Italiji, a u regiji rade i za Sloveniju.

Top Komentari

Doro
Tek kad se borac odmakao onda uvode
7 0
PoliziaMerda1981
Dva penala za naš Borac i međugorski Zrinjski žicamo im majku zajedno sa emisijom. Dovest će nekog tnikače za analizu da brani one lopove u crnom i uvjerava nas kako smo mi hajvani, a oni pametni
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi