U sjeni izbora selektora završila velika odluka: FC Konjic istupio iz Premijer lige za futsalere!

Šansu će dobiti Tango iz Istočnog Sarajeva

U sjeni izbora selektora završila velika odluka: FC Konjic istupio iz Premijer lige za futsalere!

A. Čaušević

Izbor novog selektora A reprezentacije BiH u sjenu je bacio važnu odluku koju je donio izbor NFSBiH i tiče se klupskog bh. fudbala. 

Naime, Izvršni odbor je prihvatio prijedlog Komiteta za takmičenje kada je u pitanju Premijer liga u futsalu za juniore.

FC Konjic je odlučio da odustane od takmičenja pa je jedno mjesto ostalo upražnjeno, ali nakon današnje sjednice Izvršnog odbora to više nije slučaj.

Tako će u novoj sezoni juniorske futsal Premijer lige priliku dobiti da igraju mladi futsaleri Tanga iz Istočnog Sarajeva.

Osim toga iz krovne kuće bh. fudbala je saopšteno da je usvojen i Pravilnik o nogometnim/fudbalskim zastupnicima NS/FS BiH.

"Na sjednici su usvojeni „Pravilnik o nogometnim/fudbalskim zastupnicima NS/FS BiH, kao i preporuka Komiteta za takmičenje o popuni Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine (U-19) gdje će, umjesto Konjica koji je odustao od takmičenja, nastupati KMF Tango iz Istočnog Sarajeva", naveli su iz Saveza.

Oglasi

Podsjećanja radi, glavna tema današnje sjednice fudbalske vlade BiH bio je izbor novog selektora A reprezentacije BiH.

Na tu poziciju je jednoglasno izabran Savo Milošević. Osim njega, u stručnom štabu će biti još Nenad Cvetković, Marko Stojanović, Nedim Jusufbegović, Mario Ivanković i Siniša Mrkobrada.

Ranije ovog mjeseca je došlo i do određenih promjena u futsal Premijer ligi za seniore i to nakon istupanja Salines Tuzla Cityja zbog finansijskih problema.

Ipak, ubrzo se pronašlo rješenje tako što je uslijedila fuzija sa zeničkim Neimarima pa će se Premijer liga u futsalu u novoj sezoni igrati u Zenici.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Neimari iz Zenice je klub koji je u posljednje četiri godine čak u tri navrata igrao finale doigravanja za ulazak u Premijer ligu BiH, ali nije uspio da na terenu izbori ulazak u bh.elitu.

U novoj sezoni će najbolji bh. futsaleri će igrati i u zeničkoj Areni. Nakon što je dogovoren nastup od imenom Salines Neimari preostalo je popuniti i roster.

Top Komentari

user1680025161
Nije Igman Konjic vec FC Konjic. To su juniori od futsal kluba Konjic.
1 0
user1680025161
Bravo glupani, ispravili ste!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi