Na vrhu liste strijelaca Premijer lige izdvaja se jedno ime: Za pet dana stigao do petog pogotka

Napadač Igmana u životnoj formi

Na vrhu liste strijelaca Premijer lige izdvaja se jedno ime: Za pet dana stigao do petog pogotka

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Novo ime nalazi se na vrhu liste strijelaca Premijer lige naše zemlje.

Radi se o Mirsadu Ramiću, napadaču Igmana iz Konjica koji je pogodio i jučer u pobjedi svog tima protiv FK Tuzla City.

Bilo je 3:2, a korpulentni Ramić se jednom upisao u listu strijelaca.

Nešto ranije, tačnije za vikend, upisao je hat trick protiv Leotara i dobio brojne pohvale.

Ramić je stigao u Igman iz FK Sloboda gdje je nastupao kao posuđeni igrač Tuzle City.

Oglasi

Ostavio je Slobodu u Premijer ligi, a jučer je pogodio protiv bivšeg kluba te vjerovatno donio brige Azmiru Husiću i njegovim saradnicima koji su morali učiniti sve da ga zadrže, no odlučili su se za neke druge opcije.

Ramić se sjajno snalazi pred golom, ima odličan osjećaj, a zbog povrede nije ga tri kola. Itekako se to osjetilo u igri Igmana, a kada se vratio na zeleni teren, potpuno je zablistao.

Ako ovako nastavi veliko je pitanje da li će poslije zime ostati u Igmanu.

Zbog trećeg žutog kartona neće biti u pogonu za meč Igmana u narednom kolu protiv mostarskog Zrinjskog.

Sa četiri pogotka prate ga Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski), Ivan Ikić (FK Sarajevo), Luka Kulenović (FK Sloga Doboj), Semir Smajlagić (FK Tuzla City) i Bože Vukoja (NK Široki Brijeg).

Na tri su Amadou Coulibaly (FK Tuzla City), Hamza Gasal (FK Željezničar), Dženan Haračić (FK Željezničar), Nermin Haskić (FK Velež), Nikola Komazec (FK Sloboda), Mario Krstovski (FK Sloga Doboj), Aleksandar Milaković (FK Sloga Doboj), Nardin Mulahusejnović (FK Sarajevo), Semir Štilić (FK Željezničar)....

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šest autogolova vidjeli smo do sada.

Vlastite mreže tresli su Kenin Devedžić (FK Sloboda), Jovan Vladimir Pavlović (HŠK Posušje), Dušan Puletić (FK Leotar), Stjepan Vego (FK Željezničar), Josip Čondrić (HŠK Zrinjski) i Andrej Đokanović (FK Sarajevo).

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi