Bilbiji laskavo priznanje, sezona za pamćenje Ramića, Santos i Amoah izjednačeni
Ramić slavi pogodak jučer na Koševu

Lista strijelaca Premijer lige

Bilbiji laskavo priznanje, sezona za pamćenje Ramića, Santos i Amoah izjednačeni

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
Završena je još jedna sezona u Premijer ligi naše zemlje.

HŠK Zrinjski je osvojio duplu krunu, a u Evropu će i FK Borac, FK Željezničar i FK Sarajevo.

U niži rang idu FK Sloboda i FK Leotar, a nedoumica nije bilo kada je u pitanju laskavo priznanje za najboljeg strijelca lige.

Nevjerovatni Nemanja Bilbija ponovo je briljirao, te je postigao 24 pogotka u 30 nastupa u Premijer ligi ove sezone. Dodao je iskusni ofanzivac i četiri destinacije te zaista pokazao da je klasa više kada je u pitanju Premijer liga naše zemlje.

Sjajan uspjeh napravio je i napadač Igmana Mirsad Ramić koji je postigao čak 19 pogodaka. Igman je na kraju izborio opstanak, a Ramić pripadaju velike zasluge.

Oglasi

Sve je krunisao jučer sa dva pogotka na Koševu i biće pravo čudo ukoliko ostane u Premijer ligi korpulentni napadač, s obzirom da je već tokom zimske pauze povezivao se sa klubovima iz inostranstva i sve je skoro bilo završeno, ali problem je bio važeći ugovor. Sada je slobodan.

Iskusni napadača Veleža Nermin Haskić je postigao 12 pogodaka i treći je strijelac, dok su na četvrtom mjestu Momčilo Mrkaić (FK Borac) i Bože Vukoja (NK Široki Brijeg).

Oliveira Renan je postigao devet pogodaka za FK Sarajevo, iako je nastupao samo polusezonu, a na istom učinku je završio i član Sloge Doboj Mario Krstovski.

Dvojac iz Željezničara Joseph Amoah i Santos Rodrigues je postigao po osam pogodaka, kao i Gabrijel Boban iz Posušja i Dal Varešanović iz FK Sarajevo.

Po sedam pogodaka postigli su Nemanja Anđušić (FK Velež) i Mario Ćuže (HŠK Zrinjski).

Treba istaći da smo ove sezone vidjeli 12 autogolova. Vlastitu mrežu tresli su Hrvoje Barišić, Kenin Devedžić, Amer Dupovac, Ilija Martinović, Milan Milanović, Mirko Oremuš, Jovan Vladimir Pavlović, Dušan Puletić, Karlo Stapić, Stjepan Vego, Josip Čondrić i Andrej Đokanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najefikasnija momčad lige je HŠK Zrinjski sa 66 postignutih pogodaka, a zatim slijedi FK Sarajevo sa 50. Plemići imaju i najbolju odbranu, primili su tek 21 pogodak.

Najslabiji napad je imao FK Leotar koji je postigao tek 29 pogodaka, a najslabiju odbranu Sloga iz Doboja sa čak 55 primljenih pogodaka.

Promo

Top Komentari

Hasimaga
Nevjerovatni Nemanja Bilbija ponovo je briljirao, te je postigao 24 pogotka u 30 nastupa u Premijer ligi ove sezone. Dodao je iskusni ofanzivac i četiri destinacije te zaista pokazao da je klasa više kada je u pitanju Premijer liga naše zemlje. Mlaco , procita li se nekad ono sto napises ???
1 0
plemic
ovo je jedini portal koji nije objavio da je bilbija dobio večernjakov "zlatni pečet"
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti