Dva velika derbija i nove dvije odgode
Foto: T. Hebib

Najava drugog kola

Dva velika derbija i nove dvije odgode

E. Ganibegović

Vraća nam se Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Ovog vikenda na rasporedu su četiri utakmice drugog kola, s obzirom na to da su dvije odgođene.

Danas će na stadionu dr. Milan Jelić u Modriči snage odmjeriti dva pozitivna iznenađenja prvog kola, novajlija Sloga i trebinjski Leotar. 

Podsjetimo, Sloga je u prvom meču iznenađujuće osvojila bod protiv Borca (2:2), iako je tim Nenada Lalatovića imao prednost od dva gola. Leotar je otkinuo bod na Grbavici, bilo je 1:1 protiv Željezničara.

Prava poslastica sutra kada su na rasporedu dva derbija.

Od 17 sati u Bosanskom Novom igra se derbi između Borca i Sarajeva. Bit će to meč u kojem će Nenad Lalatović tražiti prvi dobar rezultat na klupi Borca poslije ispadanja od B36 Torshavna u Konferencijskoj ligi i remija sa Slogom. 

Oglasi

Također, veliki će to meč biti i za Feđu Dudića, s obzirom na to da će po prvi put voditi Sarajevo u jednoj takmičarskoj utakmici nakon što u prvom kolu nisu igrali, kada im je bio odgođen susret s Tuzla Cityjem zbog obaveza Tuzlaka u Evropi.

Nakon ove slijedi meč na Pecari između Širokog Brijega i Slobode, a on počinje u 19 sati. Zanimljivo, Široki Brijeg jedini je tim koji je ostvario pobjedu u prvom kolu (0:1 protiv novajlije Igmana), dok Sloboda nije igrala protiv Zrinjskog koji je to odgodio zbog evropskih putovanja.

Za kraj, derbi u Mostaru. Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog, dočekuje Željezničar. 

Bit će to prvi meč Zrinjskog na putu da odbrane titulu prvaka nakon već spomenute odgode u prvom kolu. U ovaj susret tim Sergeja Jakirovića može ući u sjajnom raspoloženju nakon trijumfa u Tirani 0:1 u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, Željezničar će tražiti novi bod ili nove bodove, nakon već spomenutog remija s Leotarom u prvom kolu.

Sutra su se trebale igrati još utakmice Tuzla City - Posušje i Velež - Igman, no City i Velež su odgodili svoje mečeve zbog nastupa u drugom pretkolu Konferencijske lige. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ljacmu1
Nije to više derbi. Sve osim pobjede Zrinskog bila bi prvorazredna senzacija.
3 10
desteka
Kakav fudbal na 40stepeni!Jos treba da neko umre na igralistu.Pod hitno promeniti termin utakmica koje su u 17h,i 18h.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi