Do 'jučer' u HŠK Zrinjski skupljao iskustvo, a sada se odbijaju milioni za njega

Janković meta ruskog kluba

Do 'jučer' u HŠK Zrinjski skupljao iskustvo, a sada se odbijaju milioni za njega

M. Šljivak

HŠK Zrinjski je u proteklih nekoliko sezona u svojim redovima imao veliki broj zanimljivih fudbalera, a jedan od onih koji se isticao bio je sjajni ofanzivni veznjak Niko Janković. Godinu dana je ovaj fudbaler proveo u Mostaru, igrao je fenomenalno, ali je zatim uz trenera Sergeja Jakirovića otišao u Rijeku. Sada ima priliku da ostvari milionski transfer, no prva ponuda je odbijena.

Niko Janković igrao je sjajan fudbal u dresu HŠK Zrinjski. On je u redove šampiona Bosne i Hercegovine stigao u januaru 2022. godine na posudbu iz zagrebačkog Dinama i dres Plemića je nosio godinu dana.

Početkom ove godine Janković je odlučio otići u HNK Rijeka zajedno s trenerom Sergejem Jakirovićem. Tim s Rujevice je tokom ljeta otkupio njegov ugovor i to im se već isplaćuje jer 22-godišnjak igra odličan fudbal na početku nove sezone.

Njegove kvalitete otkrili su i drugi timovi. Tako je prethodnih dana, po navodu brojnih hrvatskih medija, u Rijeku stigla milionska ponuda za Jankovića.

Na 22-godišnjaka je oko bacio ruski Rubin Kazan. Poslali su službenu ponudu od tri miliona eura, no u rukovodstvu Rijeke nisu htjeli ni čuti.

Oglasi

Za sada ne žele razgovarati o transferu Jankovića. Ipak, vidjet ćemo šta će se dešavati u zimskom prijelaznom roku kada bi ruski klub mogao poslati novu, poboljšanu ponudu za ovog fudbalera.

Janković je ovu sezonu počeo zaista dobro. Nastupio je u 12 utakmica za Rijeku i ima učinak od pet golova i četiri asistencije.

Njegova trenutna cijena na tržištu je 'samo' 750.000 eura, ali s obzirom na ponudu iz Rusije, ona bi uskoro mogla višestruko narasti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjetimo, Niko Janković je prošao omladinske kategorije zagrebačkog Dinama, a prije Rijeke i Zrinjskog je išao na posudbe u Slaven Belupo i Goricu.

U dresu bh. prvaka odigrao je 37 utakmica uz učinak od šest pogodaka i pet asistencija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prazina
Novi Modrić
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi