Sve je u znaku derbija Zrinjskog i Veleža

13. kolo Premijer lige

Sve je u znaku derbija Zrinjskog i Veleža

E. Čaušević

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas, a na rasporedu su četiri utakmice 13. kola.

Sve je u znaku meča koji se danas igra u Mostaru između gradskih rivala Zrinjskog i Veleža. Gradski derbi ovih timova je uvijek u centru pažnje i očekuje se danima s velikim nestrpljenjem.

Utakmica se igra Pod Bijelim brijegom od 17 sati i sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja. Zrinjski želi da se oduži navijačima zbog loših rezultata u posljednje vrijeme, a ne postoji bolji način za to nego pobjeda protiv Veleža.

S druge strane, Rođeni su u dosta boljoj formi i s razlogom vjeruju da danas imaju velike šanse da slave protiv Zrinjskog. Trener ovog tima Feđa Dudić nije krio da je njihov cilj danas jasan, a to je pobjeda.

“Zrinjski je pod imperativom pobjede. Sve sem pobjede za njih je neuspjeh. Sada su sedmi, znamo u kakvom se stanju nalaze. To je kvalitetna ekipa, puna dobrih pojedinaca, zašto nešto ne funkcioniše kako treba, to znaju samo oni. Veliki respekt prema njima, a mi ćemo pokušati iskoristiti taj psioholški pritisak i postavit ćemo se tako da ćemo ići na pobjedu. Sa pravom se nadamo dobrom rezultatu“, rekao je Dudić.

Zrinjski će i sutra s klupe voditi Mario Ivanković jer je Mladen Žižović i dalje odustan zbog koronavirusa. Ivanković je poručio da je derbi poseban meč koji nosi dosta više od tri boda.

"Imali smo problema s koronom, zgusnut raspored, ali to ne treba da bude opravdanje za sutrašnju utakmicu. Znamo svi da je derbi posebna utakmica. Svaka nosi tri boda, ali derbi duplo, ako ne i troduplo. Ulazi se s posebnim emocijama i posebnom energijom u ovakve utakmice. Znam da i djeci to znači. Gradski derbi je gradski derbi. Nadam se ćemo izabrati na kraju najboljih 11 igrača i onih koji su u najboljoj formi i koji se najbolje osjećaju. Jednom vjerom da možemo, pokazati to na terenu i uz maksimalan fair-play. Volio bih da bude golova, nadam se na kraju biti i sretno i spretno, kako god, samo pobjeda na našoj strani i da se vratimo tom nekom pobjedničkom nizu", rekao je Ivanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, današnji program počinje već u 14 sati kada će Krupa dočekati Tuzla City. Krupa ima niz od četiri poraza koja želi prekinuti, dok Tuzla City sigurno dolazi po pobjedu jer ni oni baš ne blistaju u posljednje vrijeme.

Od 17 sati pored meča u Mostaru igra se i onaj na Pecari gdje će Široki Brijeg ugostiti "fenjeraša" Olimpik. Današnji program završava se u 19 sati utakmicom na Grbavici između Željezničara i Radnika.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bLUES
Teško je ovo nazvati "mostarskim" derbijem, buduci da je samo Zrinjski iz Mostara a da je Velež sa periferije grada, onaj stari dobri prijeratni Velež je prestao postojati 1992, ovo danas je skup pridošlica, papaka, kompleksaša i malograđana koji žele imati klub za koji mogu navijati
5 20
sslazio
Derbi koji niko ne gleda van Mostara, jako bitan bas :D
3 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi