Prelazni rok u Premijer ligi je gotov ali klubovi još uvijek mogu dovoditi igrače uz određene uslove

Prelazni rok u Premijer ligi je gotov ali klubovi još uvijek mogu dovoditi igrače uz određene uslove

A. Beganović

Prelazni rok u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i službeno je okončan sa krajem jučerašnjeg dana.

Bosanskohercegovački klubovi su u ovom prelaznom roku bili poprilično aktivni, a zbog pandemije korona virusa te prekida prošle sezone prelazni rok je trajao nešto duže.

Mnogi od njih su iskoristili priliku i pojačali su svoje redove, no od danas odnosno od 00:01 ne mogu više trgovati sa igračima koji su i dalje ugovorom vezani za neki od klubova.

Međutim, još uvijek postoji mogućnost da bosanskohercegovački klubovi pojačaju svoje redove, ali uz nekoliko uslova.

Dakle, i nakon isteka prelaznog roka bh. klubovi mogu dovoditi igrače, bilo iz BiH ili inostranstva, ali samo one koji su slobodni do dana isteka prelaznog roka, dakle one koji imaju slobodne papire do 2. oktobra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, ni to nije sve, odnosno ukoliko je igrač kojeg imaju namjeru dovesti imao amaterski ugovor sa svojim klubom pa sve da je i raskinut do 2. oktobra, ne može se registrovati do narednog prelaznog perioda.

Uz to, ugovori koji se potpisuju nakon 2. oktobra moraju biti profesionalni, odnosno ne može se nakon isteka prelaznog perioda potpisivati amaterski ugovor.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Hahahaha pa svi dolaze sa free transfera
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi