Komitetu za sudije nova ovlaštenja: Ko 'leti' sa Premijer lige, a ko dolazi?
Elvis Mujić (u sredini)

Održana sjednica Izvršnog odbora NS BiH

Komitetu za sudije nova ovlaštenja: Ko 'leti' sa Premijer lige, a ko dolazi?

Samir Mlaćo
Danas je održana sjednica IO NS BiH.

Bilo je veoma uzbudljivo, a između ostalog usvojene su liste sudija za novu sezonu Premijer lige.

Određeni broj ide na viši rang, dok su sa liste 'otišle' sudije sa najslabijim ocjenama u protekloj sezoni, a među njima su i neka provjerena sudijska imena. No, u sezoni iza nas su imali najslabije ocjene pa ih ni neke "stare zasluge" nisu spasile. 

Premijer ligu tako napuštaju Danijel Bojo, Haris Kaljanac, Elvis Mujić, Velimir Drinić i Zoran Grbić.

U elitni rang bh. nogometa stižu sa "A" liste, odnosni glavni suci će biti sa Prve lige FBiH Darko Gedžić i Elvedin Topuzović, te sa Prve lige RS Dragan Kesić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa B liste iz Prve lige FBiH u Premijer ligu stižu Edin Redžović i Marijan Ćosić, te sa Prve lige RS Bojan Makarić. Radi se o pomoćnim sudijama.

Važno je dodati i da je Komitet za sudije dobio ovlaštenje da u bilo kojem trenutku u slučaju razočaravajućeg suđenja ne čekajući polusezonu niti Izvršni odbor može sudiju skinuti s liste što bi svakako trebalo uticati i na kvalitet suđenja. 

Top Komentari

Interista1993
Mirza Kazlagic ostao do godine umjesto Peljte u Ligu prvaka
2 0
snupi
Sjaši Kurta da uzjaši Murta.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi