Petorica propuštaju naredno kolo Premijer lige
Jović u duelu protiv Kosorića (FK Željezničar)

Derbi se igra u Mostaru

Petorica propuštaju naredno kolo Premijer lige

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Termini utakmica narednog 16. kola Premijer lige naše zemlje još uvijek nisu određeni, ali već je poznato da nas očekuje nekoliko sjajnih utakmica.

Velež i Sarajevo će prema trenutnom planu snage odmjeriti u petak, dok Tuzla City i Željezničar igraju u subotu. Zvijezda 09 će Zrinjski ugostiti u nedjelju, no očekuje da Savez objavi zvanične termine i sve će biti jasnije.

Kada su suspenzija zbog kartona u pitanju, u kadru neće biti petorice nogometaša.

U najvećem problemu je Sloga Doboj koja dočekuje FK Borac, a biće lišena usluga Tonija Jovića i Siniše Dujakovića. Radi se o veoma bitnom dvojcu za Dobojlije, pa će Vlado Jagodić biti na mukama.

Sarajevo u goste Veležu putuje bez Muharema Trake, ali to neće biti veći problem, jer Trako ionako nije prva opcija Simona Rožmana u posljednjoj liniji svog tima.

Toni Jović
Toni Jović FK Sloga Doboj FK Sloga Doboj Pozicija: FW

Statistika

12 nastupa
11 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
5 golova
Oglasi

Široki Brijeg će nove bodove tražiti kod GOŠK-a u Gabeli, a neće im moći pomoći Tvrtko Buljan. Posušje nakon remija protiv Željezničara jučer na Grbavici dočekuje Igmana iz Konjica. Treći žuti karton na Grbavici je jučer dobio Andro Babić.

Na klupi Igmana iz Konjica neće biti sportskog direktora Zajka Zebe, koji se u zapisniku vodi kao pomoćni trener. Zeba je žestoko negodovao zbog suđenja Mirze Kazlagića u duelu protiv Borca u subotu, a problematični sudija iz Cazina pokazao mu je direktan crveni karton.

Do zimske pauze u Premijer ligi preostala su još tri kola, pa su i sve veći problemi klubova sa kartoniranim nogometašima.

Nemanja Bilbija ponovo zablistao

Kada je lista strijelaca u pitanju, sjani Nemanja Bilbija je postigao dva pogotka za vikend i sada na svom kontu ima 12 pogodaka.

Na deset su Nermin Haskić iz FK Velež i Dejan Vidić iz FK Sloga Doboj. Šest pogodaka je postigao De Carmo Renan Oliveira iz FK Sarajevo. Oliveira je propustio posljednji meč bordo kluba protiv Tuzle City zbog tri žuta kartona.

Oglasi

Bilbija je i prošle sezone bio najbolji strijelac i ponovo pokazuje da je u sjajnoj formi, no problem mu je svakako što Zrinjski nije lider na tabeli, već zaostaje četiri boda za Borcem iz Banja Luke.

Raspored 16. kola Premijer lige:

FK Zvijezda 09 - HŠK Zrinjski

NK GOŠK - NK Široki Brijeg

FK Velež - FK Sarajevo

FK Tuzla City - FK Željezničar

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje - FK Igman Konjic

FK Sloga Doboj - FK Borac

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nikaragva231
Steta petak radni dan ali mislim opet da ce biti sjajna posjeta. Dobrodosli Pitari
9 1
Zaccheroni
RA♡HZ
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi