Nekadašnji prvak BiH će biti famozni "klub X"?

FK Leotar bi trebao dobiti licencu

Nekadašnji prvak BiH će biti famozni "klub X"?

Edmir Škorić

Održana je Prvostepena komisija za linceciranje klubova. S obzirom da neki nisu dobili licencu, i dalje je nepoznato ko će biti 12. učesnik Premijer lige u narednoj sezoni.

Na sjednici se odlučivalo o licencama za klubove koji su aplicirali za nastup u Premijer ligi u sezoni 2021/22.

Odlučeno je da licence dobiju Rudar Prijedor i Posušje, koji su plasmanima na tabelama u Prvoj ligi RS, odnosno Prvoj ligi FBiH izborili nastup u elitnom razredu bh. nogometa.

Bez licence su ostali Krupa, Leotar i Zvijezda 09. S obzirom da je sutra žrijeb takmičarskih brojeva za novu sezonu Premijer lige, u žrijebu će se uz 11 klubova naći i "klub X", pošto je Krupa odustala od takmičenja ranije, a Leotar i Zvijezda 09 koji su konkurisali da uđu umjesto nje, nisu dobili licencu.

Klubovi koji nisu dobili licencu imaju osam dana za žalbu. Kako SportSport.ba nezvanično saznaje, FK Leotar iz Trebinja će se žaliti i velika je vjerovatnoća da će dobiti licencu.

Jer, kako neslužbeno saznajemo, Leotar je "pao" na administrativnim stvarima, koje bi trebao da završi u narednih osam dana, odnosno u žalbenom periodu.

Tako bismo ipak drugoplasiranu ekipu 1. lige RS, nekadašnjeg premijerligaša, mogli od naredne sezone gledati u društvu najboljih timova.

Leotar je prvi osvajač Premijer lige BiH. U sezoni 2012/13 Trebinjci su bili neuhvatljivi za sve ostale rivale, iako su drugi timovi poput Željezničara i Sarajeva u sezonu ušli kao apsolutni favoriti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Leotar odavno nije igrao Premijer ligu, tim s Polica bio je u velikim problemima dugi niz godina, no u posljednje vrijeme se izdigao, što je rezultiralo 2. mjestom u Prvoj ligi RS i čini se konačnim povratkom u Premijer ligu.

Sigurni učesnici Premijer lige u sezoni 2021/22 su: Borac, Sarajevo, Velež, Široki, Zrinjski, Tuzla City, Željezničar, Sloboda, Radnik, Posušje, Rudar Prijedor.

Top Komentari

Ende
Mi koji pustamo ovo smo gori od balavog vice koji našmrkan izvodi sve ove gadosti.
13 1
Nije.bitno
Zasto mjesto olimpika nije neko onda iz federacije usao u PL?
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi