Derbi na Koševu između Sarajeva i Širokog, Željezničar na Otoku stiže po tri boda

Mečevi 11. kola Premijer lige

Derbi na Koševu između Sarajeva i Širokog, Željezničar na Otoku stiže po tri boda

E. Čaušević

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavila se nakon reprezentativne pauze, a danas su na rasporedu tri utakmice.

Jučer su ljubitelji bh. fudbala mogli da uživaju u utakmicama koja su donijela dosta iznenađenja. I danas na rasporedu imamo tri meča, a derbi kola igra se na Koševu gdje će lider na tabeli ekipa Sarajeva ugostiti Široki Brijeg.

Sarajevo je prvo na tabeli iako ima utakmicu manje u odnosu na konkurenciju. Ipak, večeras im u goste stiže stari rival Široki Brijeg koji sigurno neće doputovati u glavnih grad s bijelom zastavom.

Široki je trenutno peti i ima šest bodova manje od bordo kluba i jasno je da nas večeras na Koševu očekuje sjajna utakmica. Meč između Sarajeva i Širokog Brijega igra se od 19:05 sati.

Također, kvote za ovu utakmicu su već spremne u bogatoj ponudi kladionice MOZZART, a možete ih pogledati OVDJE.

Prije susreta na Koševu u Sarajevu će biti odigran još jedan susret 11. kola jer se na Otoci sastaju Olimpik i Željezničar. Jasno je da su Plavi veliki favoriti u ovom okršaju, ali sigurno da će Vukovi pokušati doći do izjednačenja.

Željo je trenutno na trećem mjestu na tabeli sa 18 bodova, ali uz današnji susret protiv Olimpika ima još jedan meč manje. Izabranici Amara Osima na Otoci žele da dođu do tri boda i ostanu u vrhu tabele.

No, ni Olimpik neće tek tako lako da se preda jer žele da konačno dođu u pravi ritam rezultata. Klub s Otoke je trenutno posljednji sa svega tri boda i sigurno je da već dana žele napraviti iskorak i bodovno se pridružiti ostalim ekipama.

Ipak, za to će biti jako teško jer je jasno da je Željezničar danas izraziti favorit. Također, možete se kladiti i na ovaj meč u kladionici MOZZART i to na OVOM linku. Utakmica na Otoci igra se od 15 sati.

U istom terminu danas se igra još jedna utakmica, a sastaju se Krupa i Mladost. Ovo je okršaj ekipa koje se nalaze u donjem dijelu tabele i obično su takve utakmice najzanimljivije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost nakon deset mečeva ima deset bodova i nalazi se na 10. poziciji, dok je Krupa jedno mjesto ispod, ali sa tri boda manje. Domaći žele do pobjede kako bi se izjednačili s ekipom Mladost, dok je gostima primarni cilj da neporaženi napuste Krupu na Vrbasu.

Ako želite da se kladite na ovu utakmicu to možete uraditi OVDJE.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582408646
Znači moramo nakantare Širokog i onda "ready to take off" ili ti spremite se polijećemo odvajamo se od ostalih, da na Grbavici ponovo bude brrrrrrrrrrrr zima, hladno, velik minus ?
6 7
SarajevoFC
I na Otoci je derbi - prigradski.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi