NK Široki Brijeg dolazi po pobjedu na Koševo: Žao mi je što nema publike, tako je veći motiv

Toni Karačić pred gostovanje Sarajevu

NK Široki Brijeg dolazi po pobjedu na Koševo: Žao mi je što nema publike, tako je veći motiv

M. Šljivak

NK Široki Brijeg sutra na Koševu igra derbi kola protiv aktuelnog prvaka FK Sarajevo.

Tim sa Pecare na Koševo ne ide sa bijelom zastavom i trener Toni Karačić jasno ističe da će njegov tim ići na pobjedu protiv Sarajeva.

"Dobro smo iskoristili ovu reprezentativnu stanku, igrači su kvalitetno radili nakon nekoliko dana odmora. Nažalost, za derbi na Koševu morali smo se pripremati bez trojice važnih igrača koji su imali reprezentativne obveze, a ni ozljede i viroze nas nisu zaobišle", rekao je Karačić na press konferenciji i dodao je:

"Za derbi na Koševu, pored Bernarda Matića koji je u stanci prešao u Real, ne konkuriraju Dario Miškić, Josip Pehar, Filip Brekalo, Zvonimir Begić, Marko Pervan, Luka Knežević, Toni Jović i Stipe Jurić. Ipak, ne idemo s bijelom zastavom. Naši domaćini imaju vrlo kvalitetnu momčad, nemaju poraza, uvjerljivo su prvi, ali vjerujem u kvalitetnu izvedbu svojih igrača. Sigurno ćemo znati zaprijetiti našem domaćinu. Nije nam cilj ne izgubiti, želimo pobjedu na Koševu", dodao je Karačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmice protiv FK Sarajevo nose pravi naboj.

"Utakmice između FK Sarajevo i NK Široki Brijeg uvijek su bile atraktivne, imale poseban naboj, a i mediji su im davali posebnu draž. Unatoč i nekim neumjesnim povicima koje smo znali dobiti s tribina Koševa, žao mi je što neće biti gledatelja. Veći je motiv igrati pred publikom na Koševu, osobno volim taj navijači naboj", poručio je Karačić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Da vam kazem momci, svaka njima cast, neka igraju, naravno da ce htjeti pobjedu pa nece izjaviti suprotno. Ali i ovaj put bodovi ostaju kuci. Trebaju nam ;-) Mozda u slijedecem zivotu. Njihova pobjeda bila bi veliko iznenadjenje, cak i nerijeseno. Naprijed moje Sarajvoooooooo!!!
10 2
Rajvosa2019
Hehehe bas me nasmija , hajde da je rekao da dolazi da osvoji bod - da mi je njegov mozak na 5 minuta
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi