Spremite se za završnicu nikad uzbudljivije Premijer lige

Danas od 17 sati svi mečevi 31. kola

Spremite se za završnicu nikad uzbudljivije Premijer lige

E. Škorić

U Premijer ligi BiH ostala su da se odigraju još tri kola do kraja.

Prvo od ta tri na programu je danas od 17 sati, kada će biti odigrano svih šest mečeva u istom terminu, a nakon čega bismo mogli da se približimo i konačnom izgledu tabele, mada je izvjesno da ćemo do samog kraja čekati odgovor na pitanja ko osvaja titulu, ko ide u Evropu i ko seli u niži rang.

Derbi kola igrat će se na Grbavici, gdje se sastaju Željezničar i Borac. Stari rivali i meč u kojem Borac nakon decenije traži pobjedu u Dolini ćupova. Nadaju se Banjalučani da će se tradicija srušiti sada kada je najpotrebnije.

Željezničar je rasterećen, dok Borac želi da pobjedom napravi korak ka titulu. Ovaj tim ima plus dva u odnosu na Sarajevo, a na Koševu se nadaju da će Borac ostati bez bodova u duelu sa njihovim gradskim rivalom.

U Željezničaru unatoč tome što nemaju rezultatski imperativ, poručuju da idu na pobjedu i da neće ništa kalkulisati. Gosti pak ukazuju veliki respekt Plavima unatoč slabim izdanjima u posljednje vrijeme.

"Sigurno je da će biti neizvjesno jer Želji ne prijetiš ni da igra sa pionirima. Mnogo respektujem klub sa 'Grbavice', njihove navijače, koji su sami napravili tribinu, i razumijem u kakvom su trenutku jer je Borac dugo godina bio u sličnoj situaciji. Zato im želim da što prije iziđu iz svih problema koje imaju", poručio je trener Borca Marko Maksimović.

Oglasi

Sarajevo gostuje ekipi Mladosti i nema nijedan drugi cilj nego da ostvari pobjedu. Nakon kiksa protiv Slobode na Koševu, bordo tim si je zakomplikovao situaciju. Osim što mora da pobijedi Mladost, mora se nadati i da Borac neće slaviti u spomenutom meču na Grbavici.

OVDJE možete pogledati ponudu za duel na Grbavici, a MOZZART je spremio velike kvote za sve oklade!

Bordo tim u Kaknju će biti bez otpuštenog Vinka Marinovića, a ponovo je makar privremeno na klupu sjeo Dženan Uščuplić.

"Tu sam kratko vrijeme što se tiče mene, imali smo dva dana pripreme. Sigurno je da će biti zahtjevna utakmica s obzirom da smo u nekakvoj situaciji nakon ove zadnje utakmice koju smo odigrali 0:0 gdje nismo bili konkretni u nekim stvarima i gdje nije bilo energije. Definitivno ćemo raditi na tim stvarima da utakmicu odigramo puno angažovanije i da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Uščuplić u najavi ove utakmice.

Samo ekipe Željezničara i Slobode nemaju nikakv pritisak, svi drugi nešto moraju i za nešto se bore, pa tako i u Mostaru u duelu Zrinjskog i Krupe.

Oglasi

OVDJE pogledajte ponudu i ostavite okladu na meč Mladost - Sarajevo!

Plemićima treba pobjeda za Evropu, Krupa se grčevito bori za opstanak. Krupa je pobjedom nad Radnikom izašla iz opasne zone, ali ima isti broj bodova kao pretposljednji Olimpik i do kraja će strahovati za svoj status.

Igrači Zrinjskog su vezali četiri utakmice bez pobjede, pa danas imaju dobru priliku da prekinu taj negativan niz.

Jedan od ključnih mečeva u borbi za opstanak odigrat će se u Bijeljini,gdje će Radnik ugostiti ekipu Olimpika. Oba tima su u opasnoj zoni, s tim što je Olimpik u nešto boljoj poziciji, dok je Radnik na tri boda zaostatka i sa sve manjim izgledima da ostane u ligi. Ukoliko danas ne ostvari pobjedu, to bi bilo to.

Sloboda na Tušnju može i da izgubi, ali Mladen Žižović je najavio najjači sastav i tvrdi da će njegovi igrači tražiti pobjedu. Osvojili su rasterećeni i bod na Koševu protiv Širokog, a sada će pokušati da pomrse račune i Širokom, koji se nada bodovima neophodnim za Evropu.

Oglasi

Široki je na Tušnju favorit prema kladionicama, a okladu možete ostaviti OVDJE!

Bodove za Evropu traži i Velež u Banovićima protiv ekipe FK Tuzla City, ali također Rođeni žele da nastave nevjerovatan niz i upišu 18. uzastopnu utakmicu bez poraza.

Stadion u Banovićima bit će treći različit stadion na kojem se sastaju ova dva tima u sezoni. Na Tušnju je bilo 1:3 za Velež, a na stadionu Rođeni je okončano remijem - 1:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ponovo igramo derbi, osjetio se kiks protiv Željezničara, očekivali smo osvajanje tri boda, ali nažalost nismo zabili ono što treba. Sve je u našim rukama, držimo poziciju koja donosi evropska takmičenja", rekao je Dudić u najavi utakmice te dodao:

"Idemo Tuzla Cityju, neki rezultati su ih koštali boljeg plasmana, znamo šta nam je raditi, probati produžiti seriju neporaženosti. Kroz utakmicu ćemo probati tražiti tri boda."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Zato sto Zelje nema ni na mapi, svim srcem navijam da Borac osvoji i danas nas pobjedi.
3 13
Chico
Nema nikakvih uzbudjenja. Sprega Borac - mtel - Arena - sudije - V. Zeljkovic je donijela titulu Borcu, a ispast ce Radnik i Olimpic. Jedina nepoznanica je da li je V. Zeljkovic dobar sa Beusom ili nije. Dakle ko ce biti cetvrti predstavnik u Europi.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi