Svjesni važnosti gostovanja na Grbavici, Lešinari igračima Borca priredili dan za nezaborav

Spektakularan ispraćaj

Svjesni važnosti gostovanja na Grbavici, Lešinari igračima Borca priredili dan za nezaborav

A. Čaušević

FK Borac u nedjelju na stadionu Grbavica igra jednu od najvažanijih, ako ne i najvažniju utakmicu u posljednjih nekoliko godina.

Tri kola prije kraja sezone Borac je vodeći tim na tabeli i ima sve u svojim rukama da po drugi put u klupskoj historiji osvoji titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Velikana iz Platnove sutra čeka gostovanje na Grbavici ekipi Željezničara koji je u lošoj formi, ali sigurno uvijek može pokazati zube i odigrati kvalitetno kao protiv Veleža sredinom sedmice.

Svjesni važnosti utakmice navijači Borca koji zbog panedmije koronavirusa ne mogu biti uz svoj tim su se pobrinuli za spektakularan ispraćaj za bh. prijestolnicu.

Naime, grupa navijača je pjesmom, bakljama, zastavama ispritila Borčevu ekspediciju za Sarajevo, a sluteći po fotografiji na ulicama Banja Luke je bilo zaista spektakularno.

Borac već deceniju čeka pobjedu na Grbavici, a s obzirom na sve okolnosti, ta pobjeda bi mogla ujedno da donese titulu Banjalučanima, koji će potom imati još mečeve sa Tuzlom City kod kuće i Slobodom u Tuzli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno je da će biti neizvjesno jer Želji ne prijetiš ni da igra sa pionirima. Mnogo respektujem klub sa 'Grbavice', njihove navijače, koji su sami napravili tribinu, i razumijem u kakvom su trenutku jer je Borac dugo godina bio u sličnoj situaciji. Zato im želim da što prije iziđu iz svih problema koje imaju", poručio je Marko Maksimović.

Maksimović u utakmici koja se igra u nedjelju od 17 sati neće moći računati na jednog od svojih najboljih igrača Almedina Ziljkića koji je povrijeđen. Susret će suditi Elvis Mujić iz Banovića.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Ma samo ovako sudiju da isprate i sve ce biti ok
6 3
Sarbit2019
Željkan - Široki 2:3 Krupa - Željkan 2:1 Željkan - Sarajevo 0:0 T.C - Željkan 2:0 Željkan - Olimpik 0:1 Željkan - TC 0:0 Sloboda - Željkan 1:0 Željkan - Mladost 4:4 Radnik - Željkan 1:1 Željkan - Olimpik 1:2 Sarajevo - Željkan 3:1 Željkan - Široki 1:3 Velež - Željkan 2:2 MAŠALA.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi