Prvi čovjek Komiteta za takmičenje o povratku publike na stadione

Sjednica još nije zakazana

Prvi čovjek Komiteta za takmičenje o povratku publike na stadione

Adnan Beganović

Do kraja fudbalske sezone u Bosni i Hercegovini preostalo je da se odigraju još dva prvenstvena kola i finalna utakmica Kupa Bosne i Hercegovine.

A, da li će gledaoci moći prisustvovati utakmica u završnici sezone u ovom trenutku niko ne može potvrditi.

Naime, nadležni entitetski organi, po kojima se ravna Fudbalski savez BiH, su odlučili ublažiti epidemiološke mjere s tim što su u Republici Srpskoj dozvolili povratak publike na sportske terene u određenoj mjeri, dok u Federaciji Bosne i Hercegovine na snazi je i dalje zabrana okupljanja na sportskim terenima.

Tako se i Fudbalski savez BiH našao u "neobranom grozđu", a SportSport.ba je kontaktirao predsjednika Komiteta za takmičenje Dušana Markovića.

Prvi čovjek Komiteta za takmičenje za SportSport.ba je istakao da još uvijek nije zakazana sjednica ovog tijela što znači da dosadašnje mjere ostaju na snazi, no u isto vrijeme je naglasio da se sastanak ukoliko ga neko bude inicirao može biti održan i online.

"U ovom trenutku stvarno ne znam šta da vam kažem. Mi se vodimo mjerama kriznih entitetskih štabova. Malo smo u utorak razgovarali o tome, no ništa da tako kažem zvanično. Trenutna je situacija po tom pitanju kao i na početku sezone, a sad zasad sjednica Komiteta za takmičenje nije zakazana. Što ne znači da neće biti, ukoliko neko bude inicirao da se razgovara o novim odlukama entitetskih kriznih štabova", za SportSport.ba je istakao Marković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi čovjek Komiteta za takmičenje nije mogao špekulisati o tome šta će se desiti ukoliko se sastanak zakaže i da li je moguće da na nekim terenima budu prisutni navijačli, a na nekim ne.

"Ne bih špekulisao, kažem vam da trenutno nije zakazan sastanak na kojem bismo se bavili tim pitanjem. Stalno govorim, u Komitetu nas je šest i ništa ne može odlučiti jedan čovjek", zaključio je Marković.

Top Komentari

Rajvosa2019
Mene vec odavno nista vise necudi i ne iznenadjuje - drzava u drzavi - treba se zahvaliti SDA za ovakvo stanje u drzavi / politici / sportu . Uopste me nebi iznenadilo da se u RS vrati publika a u FBiH bude i dalje zabranjeno - to je nasa surova realnost
13 3
Iziksaudvicu
Ma svi znamo šta je Vico odlučio, samo potvrdite to glavonje.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi