Takmičarska komisija poslušala klubove, ostalo još da IO NFSBiH potvrdi promjene za narednu sezonu

Zajednički prijedlozi klubova

Takmičarska komisija poslušala klubove, ostalo još da IO NFSBiH potvrdi promjene za narednu sezonu · Saznajemo

U utorak je održana video konferencija organizovana od strane NFSBiH, a na kojoj su učestvovali predstavnici klubova Premijer lige BiH.

Na video konferenciji se raspravljalo o narednoj sezoni domaćeg fudbala i mogućim promjenama za istu.

Sada stižu vijesti da je Takmičarska komisija NFSBiH, na današnjem zasjedanju, prizhvatila prijedloge većine klubova.

Pomenuti oragan je prihvatio sljedeće prijedloge za PL BiH: Da se u narednoj sezoni dozvoli maksimalno pet, umjesto dosadašnjih četiri, strana igrača po ekipi u zapisniku za utakmice; Da se broj igrača zaštićenog godišta (U21) u ekipama poveća sa tri na četiri; Trajanje ljetnog prelaznog roka do 2. oktobra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prihvaćeni su i prijedlozi za promjenu sistema takmičenja Kupa BiH - i to da se do osmine finala ne mogu sastati premijerligaši, da domaćini budu nižerangirani timovi, a da se od osmine finala praktikuje totalini žrijeb. Dakle, da se od osmine finala igra jedna utakmica do samog finala u kojem se igra dvomeč.

Sada Takmičarska komisija ove prijedloge treba dostaviti na usvajanje Izvršnom odboru NFSBiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hogarr
I vuk sit, i Borac u Evropi
7 1
papagaj
Begicu lopove, prodao si se za sitne pare
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi