Lale: Ne mogu ništa prejudicirati
Detalj sa utakmice Sarajevo - Tuzla City

Da li je Takmičarska komisija napravila propust?

Lale: Ne mogu ništa prejudicirati

A. Beganović

U bosanskohercegovačkim medijima danas se pojavila informacija da Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u propisanom vremenu nije odgovorila na žalbu Tuzla Cityja na utakmicu koju je ovaj klub u okviru 22. kola odigrao na Koševu sa Sarajevom.

Samo nekoliko dana nakon što je premijerligaška sezona okončana u bh. medijima se pojavila informacija da na žalbu Tuzla Cityja nakon susreta sa Sarajevom (6:2) Takmičarska komisija nije odgovorila.

Naime, prema izjavi pravnog zastupnika Tuzla Cityja i dokumentima koje je objavio Raport, Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u zadanom roku nije odgovorila na žalbu ekipe iz Tuzle.

"Tuzla City ništa nije dobila od Nogometnog saveza kao odgovor na žalbu, dakle nikakav papir vezan za rješavanje po žalbi koja je uložena prema pravilima i u roku koji je određen Pravilnikom, izjavio je za Raport pravni zastupnik Tuzla Cityja, Suad Suljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tragom ovih informacija SportSport.ba je kontaktirao predsjednika Takmičarske komisije Milorada Laleta.

"Pravo da vam kažem i ja sam ovu informaciju vidio iz medija. Ne mogu ništa prejudicirati, ako se doista radi o žalbi onda se mora na nju odgovoriti. Moramo pogledati dokumente sa sjednica Takmičarske komisije, tako da ćemo više moći reći u narednim danima", istakao je Lale za SportSport.ba.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Ako se ne odgovori znaci da je odbijena. Sta tu ima sporno. Mogli su se zaliti visoj instanci kao da je odbijena nakon sto im nije bilo odgovoreno u roku od 30 dana. S obzirom da nisu vise nemaju pravo ni na sta
1 10
kazandzija
Hoće li ovo zataškati? Karma is a bitch!
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi