Premijer liga bi danas mogla biti "završena"

Možda se igraju dva posljednja važna meča

Premijer liga bi danas mogla biti "završena"

A. Čaušević

Dva nedjeljna susreta Premijer lige mogla bi riješiti sve dileme vezna se takmičarsku godinu 2021/22.

Ova sezona najjačeg ranga bh. fudbala nije ni blizu zanimljiva kao neka prethodna izdanja, a kompletan rezultatski značaj mogao bi biti okončan danas.

Nedjelja donosi dva susreta. Klubovi koji se bore za opstanak dočekat će one iz vrha. Prvo će na teren igrači Slobode i Borca (15), a zatim Posušja i Zrinjskog (17).

U slučaju da Sloboda i Posušje upišu pobjede dva kola prije kraja bi osigurali opstanak jer je Rudar Prijedor izgubio od Leotara.

Daleko od toga da će domaćim timovima biti lako u današnjim mečevima. Bez obzira što su davno osvojili titulu Plemići nisu odustajali od svoje igre, a ne sumnjamo da će tako biti na Mokrom Docu.

Borac bi s eventualnom pobjedom na Tušnju i zvanično potvrdio plasman u Evropu iako je izlazak Banjalučana na euroscenu već sada praktično gotova stvar.

Podsjećanja radi, Zrinjski je već ranije izborio plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će Tuzla City u prvo pretkolo Konferncijske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Teoretskih šansi da ostane u ligi još uvijek ima i Radnik. Bijeljinci moraju pobijediti sve tri utakmice i čekati rezultate ostalih mečeva. Iz trenutne perspektive to se čini kao nemoguća mislija.

Inače, treba istaći da će se susreti posljednja dva kola igrati u istim terminima bez obzira što neće donijeti uobičajnu rezlutatsku dramu. Datumi su 22. i 29. maj od 17 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JJRamzes
Zrinjski pusta Posusju, a Borac svim silama ide u Tuzlu da Slobodu izbaci, tako da sljedece sezone bude 4-4-4, obzirom da ce Gosk uci.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi