Odluka o meču sa Pecare je prema svemu sudeći dala i trećeg predstavnika u Evropi

Riješena je još dilema

Odluka o meču sa Pecare je prema svemu sudeći dala i trećeg predstavnika u Evropi

A. Čaušević

U posljednja dva kola Premijer lige odlučivat će se samo o jednom pa će većina susreta biti revijalnog karakterea. 

Zrinjski je prvak od ranije, Tuzla City je izborila debitantski nastup u Evropi, dok je i nakon današnje odluke Takmičarske komisije prema svemu sudeći je poznat i posljednji bh. predstavnik u UEFA-inim takmičenjima kroz prvenstvo.

Nakon što je odlučeno da utakmica Široki Brijeg - Sarajevo bude registrovana sa 3:0 u korist domaćina Borac praktično ima zagarantovano treće mjesto.

Banjalučani, koji imaju do kraja odigrati tri utakmice, četvrtoplasiranom Sarajevu bježe nedostižnih sedam bodova što znači da će u novoj sezoni igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Borac do kraja sezone može prestići drugoplasirani Tuzla City koja uz susret više ima i tri boda više od sada već bivšeg prvaka BiH.

Jedini koji može ugroziti Borac je Željezničar koji bi u slučaju četiri pobjede izbio na treće mjesto i to pod uslovom da Banjalučani izgube sve svoje mečeve.

U preostala dva kola tražit će se i posljednji putnici u niži rang i to između Posušja, Rudar Prijedora i Radnika iz Bijeljine.

Bijeljinci bi se od Premijer lige mogli oprostiti već danas ukoliko na stadionu Grbavica ne pobijede Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako u najboljoj poziciji je Posušje sa 31 bodom, tj. pet više od Rudara te devet više od Radnika.

Podsjećanja radi, četvrti te ujedno i posljednji predstavnik BiH u Evropi bit će pobjednik Kupa. Sarajevo i Velež veliko finale igraju u četvrtak 19. maja na stadionu Bilino polje.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Reno3
Naprijed savez,svi protiv Sarajeva,godinama se vec desava gdje god dodu problemi su,navijaci im dobiju mazu,igraci im dobiju mazu,bilo u Zenici,Mostaru,Tuzli,svagdje bas,ajde Zrinja,Zeljo,Velez,Borac,gazi ovu gubu.
7 19
Shaba
Kaciga obavezna oprema u BH premijer ligi. SAVEZ NAPOLJE!!! Samo nez gdje to tuzilastvo i Sipa, bode u oci kriminal u ovoj smjesnoj ligi i savezu. Redom zatvorit sve koji imaju veze s malverzacijama i kriminalom, tamam da mi je brat rodjeni
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi