Jedan od junaka prerano otpisanih: "Svoje pravo lice smo pokazali kada 'gori' najviše..."

Semir Bukvić govorio za SportSport.ba

Jedan od junaka prerano otpisanih: "Svoje pravo lice smo pokazali kada 'gori' najviše..." · Intervju

A. Čaušević

Premijer liga Bosne i Hercegovine se ove sezone može podijelit na dva dva doma jer je evidentna razlika između prve i druge polovine klubova. 

U donjem dijelu se nalazi Mladost. Ekipa iz Doboja kod Kaknja se može smatrati možda i prvim iznenađenjem dosadašnjeg dijela sezone jer u utakmicama protiv ravnomjernih protivnika jednostavno su pokazali snagu i kvalitet.

Tako je bilo i u 17. kolu na gostovanju kod Olimpika. Istina je da su Vukovi bili možda i bolji rival obzirom na prilike, ali fudbal se igra za golove, a njih su postizali gosti za konačnih 0:2.

Na početku razgovora za SportSport.ba jedan od junaka "prerano otpisanih" Semir Bukvić je kazao da na Otoci uopšte nije bilo tako lako kako rezultat pokazuje.

"Imali smo dvije kontre i dali dva gola. Olimpik je bio bolja ekipa, ali se igra za golove. To je bila utakmica za šest bodova. Da su nas dobili prišli bi nam na tri boda. Sada smo pobjegli devet bodova iznad zone ispadanja što nam je bio i cilj", kazao nam je Bukvić koji ove sezone na pet mečeva nije primio gol.

Mladost je na početku sezone imala velikih problema zbog koronavirusa. Mnogi su i otpisali ovaj tim pogotovo nakon poraza od Borca 6:0.

"Ne samo da su nas optisali, već su nas i prežalili. Jedino smo mi vjerovali u nas i naš predsjednik Mušija koji je sastavio tu ekipu. Pokazali smo da imamo kvalitet i karakter te smo osvojili sigurno dovoljan broj bodova u ovom trenutku", govori Bukvić.

U utakmicama protiv direktnih konkurenata osvojeno je čak 15 bodova.

"Pokazali smo karakter u najvažnijim utakmicama, naše najbolje lice smo pokazali u tim 'najtežim' utakmicama kada baš 'gori'. Važno je što smo dobijali direktne konkurente za opstanak."

Bukvić je u Premijer ligi desetak godina uz jedan kratki izlet u Poljskoj. Kako kaže u Doboju kod Kaknja je pronašao svoj mir.

"Stvarno se osjećam fino, ljudi su korektni. Nakon dugo vremena sam uhvatio kontinutiet. Prošle godine je je bila ta teška povreda. Ove sezone se stvarno osjećam dobro."

Jedan je od senatora u svlačionici zajedno s Anelom Dedićem i Aldinom Šišićem.

"Svi su mladi momci. To je naša najveća prednost. Željni su dokazivanja i žele napraviti nešto u fudbalu. Atmosfera je stvarno fenomenalna i kada izgubimo i kada i pobijedimo. Bilo je nekih oscilacija, jer je mlada ekipa u pitanju."

Kao golman često je na iskušenjima. Na pitanje ko mu je najbolji igrač u Premijer ligi izdvojio je dva imena.

"Ima tu dosta dobrih igrača. Izdvojio bih Amara Rahmanovića koji je sigurno među najkvalitetnijim, tu je i Semir Štilić iz Željezničara. Mislim da su oni najbolji u ligi".

Na početku karijere bio je član Željezničara s kojim je bio i prvak BiH. Nakon trijumfa na Grbavici emocije su mu bile pomiješane.

"Sve utakmice su mi drage, ali najdraže su mi one kada ne primim gol, ali mi smo ove sezone primili dosta golova. San svakog tima je pobijediti Željezničar na Grbavici, bio sam tu, vežu me lijepa sjećanja, osvojio sam dvije titule i Kup. Dupli osjećaj. Bio sam i sretan i tužan."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dok Mladost za sada ne mora brinuti oko opstanka, u borbi za sami vrh ovaj 29-godišnjak najveću prednost da je Sarajevu.

"Bit će neizvjesno. Sarajevo je pokazalo najviše. Pobjeđuju kada je najteže. Vidjeli ste protiv Radnika. Primili su gol pa su zabili dva u dvije minute. Samo šampioni imaju takav mentalitet. Ipak, nije velika prednost, iako Sarajevo ima kontinuitet dobrih igara", kazao je Bukvić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi