Odabrana četiri stadiona na kojima uskoro kreće postavljene terena sa hibridnom travom

Odlične vijesti

Odabrana četiri stadiona na kojima uskoro kreće postavljene terena sa hibridnom travom · Saznajemo

E. Čaušević

Nogometni savez Bosne i Hercegovine na kraju prošle sezone krenuo je u realizaciju projekta rekonstrukcije terena bh. premijerligaša što je sasvim realno proglašeno kao najznačajniji projekat u historiji bh. klupskog fudbala.

Kako je najavljeno prije nekoliko mjeseci plan je da se u narednom periodu naprave hibridni tereni na stadionima svih premijerligaša u Bosni i Hercegovini, a radovi su počeli već na kraju protekle sezone Premijer lige.

Trenutno su u toku radovi na stadionima Tušanj, Koševo, Rođeni i Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Očekuje se da će prvo biti završeni radovi u Mostaru i Banjoj Luci i da će Velež i Borac uskoro igrati pred svojim navijačima.

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora NSBiH donijeta je odluka da se proces obnove treba ubrzati. Nakon završetka radova na stadionima Veleža i Borca plan je da se odmah krene s radovima na dva druga stadiona.

Kako saznajemo plan je da ubrzo počnu radovi na stadionima Širokog Brijega, Posušja, Leotara i Sloge iz Doboja.

Oglasi

U dosadašnjem dijelu sezone klubovi na čijim stadionima traju radovi igraju na zamjenskim terenima, a to očekuje i ekipe na čijim stadionima će uskoro početi radovi.

Međutim, bez obzira na to, ovaj projekat NSBiH će sigurno itekako poboljšati kvalitetu u najjačem rangu bh. fudbala, te će biti veliki uspjeh ukoliko se većina radova završi do kraja ove sezone.

Zeljković: Najveći projekt u historiji bh. fudbala

Prije nekoliko dana predsjednik NSBiH, Vico Zeljković, boravio je u Turskoj na žrijebu za Ligu prvaka, a prilikom toga poručio je da je zamjena terena najveći projekat u historiji bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prisustvo večerašnjem žrijebu UEFA Lige prvaka u Istanbulu iskoristit ću za seriju sastanaka s čelnicima Evropske fudbalske unije", poručio je Zeljković i nastavio je:

"Prioritet će svakako biti na najvećem projektu u historiji bh. fudbala - izgradnji hibridnih terena na stadionima u BiH. Očekujem da do kraja septembra krenu radovi na još četiri stadiona, a do tada da započeti radovi u međuvremenu budu završeni".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zilan66
Zasto na IO NSBIH nije dat ultimatum leotaru,posusju,slogi da ubrzaju izgradnju refkektora pa im tek onda dati teren.Mladost iz Kaknja ,onako organizovan klub ,ste doslovce nogirali iz lige,bez pardona.
9 1
zilan66
Vico ,najveci projekat je odlazak na svjetsko prvenstvo a kako si ti dosao sa ovom ergelom oko sebe nemozemo se plasirati ni na kup regija a kamoli nesti vece
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi