Premijerligaška sehara: Manijaci na brdu u snijegu, "parabola", "bomba" i bolan kraj za Željezničar

Bio je to veliki trijumf Travnika

Premijerligaška sehara: Manijaci na brdu u snijegu, "parabola", "bomba" i bolan kraj za Željezničar

A. Čaušević

Premijer liga BiH možda ne odiše kvalitetom, ali je oduvijek slovila za takmičenje u kojem je sve moguće i gdje svako svakom može pomrsiti račune. 

Jedan od nezaboravnih mečeva bh. elitnog ranga fudbala odigran je u novembru 2008. godine. U zaostalom meču 15. kola Travnik je poslije velikog preokreta pobijedio Željezničar.

Zbog loših uslova, tačnije neočišćenog snijega meč na stadionu Pirota je odgađan dva puta, ali je na kraju ipak odigran.

Plave s Grbavice je u gradu Vezira bodrila grupica od desetak navijača smještenih na brdu iz gola. Na kraju nisu imali razloga za zadovoljstvo, bez obzira na izuzetno povoljan rezultat poslije sat vremena igre.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Džemal Sadiković je postigao dva sjajna gola iz slobodnjaka. Prvo je Adisa Nurkovića matirao "parabalom" s lijeve strane, a onda je i bombom u drugom dijelu pogodio za 0:2.

U posljednjih pola sata popularni Veziri su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Terzić je smanjio, Kolašinac vratio stvari na početak, a Hodžić zabio za veliki preokret i trijumf rezultatom 3.2.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi