Sprema li se transfer s Grbavice na Koševo?

Nakon duže od decenije

Sprema li se transfer s Grbavice na Koševo? · Saznajemo

A. Čaušević

Igrati za dva različita kluba iz istog grada nikada nije česta pojava, međutim uvijek ima izuzetaka. Takav slučaj je i sa dva najveća bh. kluba Sarajevom i Željezničarom. 

Sarajevo i Željezničar su gradski rivali su duže od sedam decenije. S obzirom na rivalstvo između nije baš česta pojava da se između ovih klubova obave direktni transferi.

U periodu poslije agresije na BiH nekoliko fudbalera je promijenilo boju dresa iz plave u bordo ili iz u bordo u plavu te se mogu pohvaliti da su gradski derbi igrali za oba sarajevska velikana.

Krajem prošlog milenijuma Jasmim Memišević i Edin Šopović su s Grbavice prešli na Koševo, dok su Rusmir Burek i Aldin Čenan travnjak najveće bh. stadiona zamijenili popularnom Dolinom ćupova.

Nakon nekoliko godina zatišja uslijedila su tada dva zvučna transfera. Arben Avdija je bio miljenik publike na Grbavici, ali je odjednom odlučio da nosi bordo dres. Albin Pelak je izazvao "zemljotres" odlukom da kao dijete Sarajeva pređe u Željezničar.

Direktne transfere iz jednog u drugog sarajevskog rivala u narednim godinama su između ostalih napravili još Edin Dudo i Sead Bučan.

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje nakon više od desetljeća pauze ovog ljeta bi mogao biti realizovan još jedan transfer između Željezničara i Sarajeva.

Iako nijedna strana nije potvrdila po sarajevskim kuloarima se špekuliše da bi put Koševa s Grbavice mogao ofanzivac, Sinan Ramović.

Ramović je član Željezničara od 2017. godine, a za nekoliko sedmica mu ističe ugovor s Plavim te će kako sada stvari stoje otići kao slobodan igrač. Ovaj 27-godišnji Goraždak je prije dolaska na Grbavicu nastupao za Mladost, Velež, GOŠK...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije dvije godine doživio je tešku povredu skočnog zgloba desne noge. U međuvremenu se uspio oporaviti i postepeno se vraćati u prepoznatljivu formu. Amar Osim ga je u odigranom dijelu sezone koristio na 17 utakmica, a on se odužio sa dva gola i tri asistencije.

Sinan Ramović
Sinan Ramović HŠK Posušje HŠK Posušje Pozicija: MF

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
12 nastupa
4 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ZukaZu
Ne dolazi. Ne trebamo te. Neka tebe i tvoje Dzejle na sadaka areni.
11 14
hzsg
Ima li on mjesta da igra u timu bivšeg, sadašnjeg i budućeg šampiona, najboljeg kluba na našim prostorima je veliko pitanje. Međutim poenta teksta, a mislim i naum samog autora je jedna velika istina koja se dešava u malom plavom klubu kojem je ime željana, a to se može opisati samo jednom rjeću, a to je RASPAD. Naravno i sve šta ta rjeć nosi sa sobom, besparica, kriza, odlasci, tužbe, otkazi itd., itd. Svako dobro!!!
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi