Petrović: Mi nismo ekipa koja se takmičila prošle godine, a pogledajte ko kod Sarajeva ulazi s klupe

Trener Radnika ne zamjera puno toga svom timu

Petrović: Mi nismo ekipa koja se takmičila prošle godine, a pogledajte ko kod Sarajeva ulazi s klupe

Danas je Radnik na svom terenu u okviru 6. kola Premijer lige BiH dočekao aktuelnog šampiona naše države, FK Sarajevo, i upisao poraz rezultatom 0:2.

"Gledajte, ovdje je ogromna razlika u kvalitetu. Onaj ko je upoznat sa našom situacijom zna da smo izgubili desetoricu igrača, njih petoricu-šestoricu standardnih. Nismo ekipa koja se prošle godine takmičila u Premijer ligi. Pogledajte kod Sarajeva ko ulazi sa klupe, kod njih imate reprezentativca BiH na klupi, jedan Hebibović ulazi sa klupe itd.", izjavio je Slavko Petrović za SportSport.ba, pa nastavio:

"Sarajevo je jedna grupa koja je jako kvalitetna. Mi smo sigurno malo i bojažljivo ušli u taj meč i tu je sarajevo uspostavilo svoju igru, dominiralo i fudbalski i u posjedu lopte. Mi smo u prvom dijelu imali jednu zdravu šansu, ali je nismo iskoristili... Ekipe poput Sarajeva ti ne daju puno šansi. U drugom poluvremenu Sarajevo nije toliko dominiralo, bilo je izjednačeno, a mi smo čak u zadnjih 20-25 minuta bili dominantniji, imali smo još dvije šanse, ali smo traljavo to odradili o olakšali Sarajevu. Ipak, sigurno zaslužena pobjeda Sarajeva, ali je mogla biti i 2:1... Ne mogu ja svojoj ekipi koja trkački da sve od sebe puno zamjeriti, jednostavno je razlika u kvaliteti u svjetlosnim godinama".

Slijedi pauza, da li ćete je iskoristiti da "konsolidujete redove" i pokušate izvući nešto više iz ekipe?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da hoćemo, nas niko nije toliko nadigrao kao totalne autsajdere, a kada pogledamo naše utakmice kući: Željezničar koji ide na titulu, Široki koji do sada nije utakmice izgubio, Sarajevo koje je šampion. Paklene utakmice. Pa Zrinjski na strani, četiri zaista paklene utakmice. Bile su tu i dvije koje su, da tako kažem, na našem nivou, protiv Krupe i Slobode i u obje imamo vodstvo koje prokockamo. Vidi se da imamo dosta mladih igrača za čiji razvitak treba dosta vreman, a mi moramo imati strpljenja. To su takve oscijalcije da jedan igrač odigra jedan meč izuzetno dobro, a onda u drugom bude među najgorima na terenu... Mislim da imamo tim koji je među najmlađima, tu je čak 12 mladih igrača, mislim da se to do sada nije desilo. Ali odlučili smo krenuti tim putem i moramo istrpiti, raditi sa njima", poručio je Petrović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
Cestitam beskucnicima na prva tri zasluzena boda u ovoj sezoni.
1 10
tbra
Kakav ti
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi