Okršaj bivših premijerligaških zvijezda u Južnoj Koreji: Jedan slavi, drugi tuguje

Mulić uspješniji od Kvesića

Okršaj bivših premijerligaških zvijezda u Južnoj Koreji: Jedan slavi, drugi tuguje

E. Škorić

Rano jutros po srednjoevropskom vremenu odigrani su neki mečevi 6. kola južnokorejske K lige.

Našu pažnju privukao je duel Seongnama i Pohanga, koji je završen s pobjedom domaćih od 2:1.

Počelo je vodstvom gostiju već u šestoj minuti preko Song Min-Kyua, a u 26. minuti kod Seongnama šansu dobija Fejsal Mulić, bivši igrač Veleža koji je za novi tim već postigao dva gola.

Seongnam je izjednačio golom Lee Gyu-Seonga u 36. minuti, da bi šest minuta kasnije gost ostao s desetoricom. Direktan crveni karton dobio je spomenuti strijelac prvog gola Min-Kyu.

Ponovo je finiš meča bio sretan za Seongnam, pošto je rezervista Lee Jung-Min u 89. minuti postigao gol za pobjedu i svoj tim odveo na četvrto mjesto s 11 bodova.

Ono što je zanimljivo, na drugoj strani je igrao Mario Kvesić, koji je ponikao u Širokom Brijegu i za koji je igrao na početku karijere. Kasnije je bio član Splita, nekih njemačkih timova, slovenske Olimpije, a od zime je u Južnoj Koreji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi