Preminuo bivši igrač Veleža i Partizana Ranko Borozan

U 86. godini

Preminuo bivši igrač Veleža i Partizana Ranko Borozan

S. Mlaćo

Preminuo je bivši igrač Veleža i Partizana Ranko Borozan.

Borozan je preminuo u 86. godini, a karijeru je počeo u Veležu. Nastupa je u ekipi koja je po prvi put izborila nastup u Prvoj ligi Jugoslavije 1952.godine. Potpunu afirmaciju stekao je u Partizanu s kojim je osvojio dva Kupa Jugoslavije.

"Fudbalsku karijeru je počeo u Veležu, a punu afirmaciju je stekao u Partizanu, za koji je nastupao od 1954. pa do 1957. godine i osvojio dva kupa Jugoslavije. Bio je deo ekipe Partizana koja je odigrala legendarni prvi meč u istoriji Kupa evropskih šampiona u Lisabonu protiv Sportinga (3-3, 14. septembar 1955).

Ispraćaj za kremaciju Ranka Borozana biće obavljen u najužem krugu porodice", stoji na stranici Beograđana.

"FK Partizan ovim putem izražava iskreno saučešće porodici Borozan", poruka je iz beogradskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poruka je stigla i iz Mostara.

"FK Velež Mostar ovim putem izražava iskreno saučešće porodici Borozan".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjeni1985
R.I.P. ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi