Preminuo legendarni napadač koji je bio otet da Barca ne bude prvak Španije

Quini otišao zauvijek u legendu

Preminuo legendarni napadač koji je bio otet da Barca ne bude prvak Španije

Endin Čaušević

Legendarni španski napadač Enrique Castro Gonzalez - Quini preminuo je u 68. godini od posljednjica srčanog udara.

Nekadašnji napadač Sporting Gijona i Barcelone pronađen je danas na ulici u Gijonu u blizini svoje kuće. Prolaznici su pokušali da mu pruže pomoć, ali ljekari su samo mogli potvrditi smrt zbog posljedica srčanog udara.

Popularni Quini je bio jedan od najboljih napadača u Španiji 70-tih godina prošlog vijeka. Godinama je "maltretirao" odbrane protivničkih ekipa dok je igrao u Sportingu, a Barca je barem deset put pokušala da ga dovede u svoje redove.

Sporting je uporno odbijao ove ponude, no na kraju nisu izdržali jer je Quini potpisao za Barcu s kojom je osvojio nekoliko trofeja i čak pet puta bio najbolji strijelac u Španiji. Za ovog igrača veže se i nevjerovatna priča kada je u finišu sezone otet.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada su Barcu čekale najbitnije utakmice Quiniju nije bilo ni traga ni glasa jer je bio otet. Barca je tada ostala bez titule prvaka koja je otišla u ruke Real Sociedada. Otmičari su za ovog igrača tražili 100 miliona dolara, a pustili su ga istog dana kada se liga završila.

Quini je pronađen u Zaragozi gdje je izgledao neprepoznatljivo, ali na radost mnogih bio je živ. Ni dan danas ostaje misterija ko je oteo napadača Barcelone zbog čega je ovaj klub ostao bez titule prvaka Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi