Barcelona postigla dogovor s Griezmannom, spremna platiti otkupnu klauzulu
Jorgandžije su se već žalile čelnicima La Lige jer je Barca nelegalno kontaktirala Griezmanna.

Francuz uskoro napušta Atletico?

Barcelona postigla dogovor s Griezmannom, spremna platiti otkupnu klauzulu

Iako se Antoine Griezmann već neko vrijeme pominjao kao glavna meta Manchester Uniteda, čini se da je dolaskom Alexisa Sancheza na Old Trafford opao interes Crvenih đavola za francuskog napadača.

Ipak, on će, sudeći prema navodima španskih medija, na ljeto imati novi klub. Naime, sada se već ozbiljno špekuliše da će Griezmann narednog ljeta obući dres Barcelone, a Atletico Madrid se već, navodno, žalio čelnicima La Lige zbog "nelegalnog kontakta" Katalonaca sa njihovim napadačem.

Kako je prenijela španska TV3 Barcelona je postigla dogovor sa Griezmannom, te je Francuz pristao preći na Nou Camp predstojećeg ljeta.

Barcelona će morati Jorgandžijama isplatiti Griezmannovu otkupnu klauzulu u vrijednosti od 97 miliona eura, želi li na ljeto dodatno pojačati napad.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Griezmann je tekuću sezonu počeo dosta loše, po svojim standardima, te je u prvih 10 ligaških susreta postigao tek dva gola. Ipak, on je drastično popravio svoju formu od januara, te je pomogao Atleticu da održi priključak za Barcelonom, prvoplasiranom ekipom La Lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi