Preokret Evertona protiv Middlesbrougha

Nova pobjeda Evertona

Preokret Evertona protiv Middlesbrougha

Endin Čaušević

Fudbaleri Evertona ostvarili su pobjedu večeras na domaćem terenu protiv Middlesbrougha (3:1) u okviru 5. kola Premiershipa.

Everton je danas na Goodisonu lagano stigao do nove pobjede, iako se nije činilo da će tako biti u 21. minuti kada su gosti stigli do prednosti autogolom Stekelenburga. Ipak, mora se priznati da je Negredo napravio očigledan prekršaj nad golmanom Evertona koji sudija nije signalizirao.

Međutim, samo tri minute kasnije domaća ekipa je uspjela da izjednači. Gol za Everton postigao je Barry koji je večeras odigrao svoju 600. utakmicu u Premiershipu. 

Do kraja prvog poluvremena Everton je stigao do potpunog preokreta. Prvo je u 42. minuti Coleman zatresao mrežu Valdesa za 2:1, a nekoliko minuta kasnije konačnih 3:1 postavio je Lukaku.

Everton je u drugom poluvremenu imao nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. Koemanovi momci su drugi na tabeli sa 13 bodova, dok je Middlesbrough na 11. mjestu sa pet bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 5. kolo:

Everton - Middlesbrough 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi