Preokret Levantea u Bilbau za opstanak u La Ligi!

Velika pobjeda gostiju

Preokret Levantea u Bilbau za opstanak u La Ligi!

E. Čaušević

Fudbaleri Levantea večeras su velikim preokretom u gostima savladali Athletic Bilbao (3:1) i tako gotovo osigurali opstanak u društvu najboljih u španskoj La Ligi.

Bilbao je odlično počeo utakmicu i golom Raula Garcije u osmoj minuti poveo sa 1:0. Domaći tada nisu ni slutili da će ostati bez bodova jer je Levante u nastavku utakmice stigao do velikog preokreta.

Gosti su u 42. minuti izjednačili na 1:1 golom Bardhija koji je samo dvije minute kasnije ponovo bio u centru pažnje jer je zatresao mrežu domaćeg tima za 1:2. Konačnih 1:3 postavljeno je u samom finišu utakmice, a u listu strijelaca upisao se Morales.

Levante je ovom pobjedom gotovo sigurno osigurao opstanak u La Ligi jer sada se nalazi na 17. poziciji sa 37 bodova, devet više od Deportiva kojem treba čudo da ostane u društvu najboljih. S druge strane, Athletic Bilbao je na 14. mjestu sa 40 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 34. kolo:

Athletic Bilbao - Levante 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi