Preokret Napolija, veliki rezultat Sturma u Španiji, West Ham "zapeo" u Belgiji

Evropska liga

Preokret Napolija, veliki rezultat Sturma u Španiji, West Ham "zapeo" u Belgiji

Edmir Škorić

U četvrtak od 18:45 sati odigran je veliki broj mečeva 4. kola Evropske lige.

Neki favoriti imali su puno problema. West Ham je u Belgiji gubio od Genka s 1:0, ali je u nastavku engleski tim stigao do preokreta, a junak je bio Benhrama s dva pogotka. Međutim, Genk u nadoknadi stiže do 2:2.

U drugom meču grupe H sastaju se Dinamo i bečki Rapid večeras od 21 sat.

Real Sociedad je bio veliki favorit protiv Sturma iz Graza, a na kraju je domaćin osvojio samo bod (1:1). Austrijanci su poveli preko Jantschera u 38. minuti, ali je Sorloth spasio Sociedad u 53. minuti. Nakon toga veliki napadi domaćeg tima, no Sturm se odbranio i odnio bod s najtežeg gostovanja. U drugom meču u grupi B Monaco i PSV odigrali su 0:0. Monaco je lider s 8 bodova, Sociedad ima 6, PSV 5, a Sturm samo bod.

Napoli je, poput West Hama, tek u nastavku preokretom slavio protiv Legije u Varšavi. Emreli je u 10. minuti šokirao lidera Serije A, ali Zielinski, Mertens i Lozano te Ounas ipak pokazuju Poljacima gdje im je mjesto. Napolitanci su na kraju slavili s 4:1.

Drugi meč grupe igraju Leicester i Spartak Moskva od 21 sat.

Eintracht Frankfurt je u Grčkoj slavio protiv Olympiakosa (2:1), dok će u drugom meču grupe D snage odmjeriti Antwerp i Fenerbahče, a zanimljivo da će arbitar na tom duelu biti bh. sudija Irfan Peljto.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Lyon je pogocima Slimanija (2) i Toko Ekambija savladao Spartu iz Praga (3:0) i ima maksimalnih 12 bodova u grupi A, dok je Sparta na četiri boda. Četiri boda ima i Rangers koji je u Danskoj odigrao 1:1 protiv Brondbyja.

Uzbudljiv meč odigrali su Galatasaray i Lokomotiva Moskva, na kraju je bilo 1:1.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Wast Ham sa Bahrama-om i Antoniom čine čuda u engleskoj ligi pa sada i ovdje. A Napoli je STRAŠAN sa Spaletti-ijem! Moje mišljenje
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi