Preokret u Parizu: Tuchel nije potpisao novi ugovor, želi veće ovlasti u transferima
Njemački stručnjak je postavio svoje uslove pred čelnike PSG-a. Hoće li ga poslušati? (Foto: EPA)

Zanimljiva situacija

Preokret u Parizu: Tuchel nije potpisao novi ugovor, želi veće ovlasti u transferima

Midhat Šljivak

Njemački stručnjak Thomas Tuchel još uvijek ne želi potpisati produžetak saradanje sa francuskim prvakom PSG-om.

Iako je na nevjerovatan način ispao od Manchester Uniteda iz Lige prvaka, Tuchelu je rukovodstvo pariškog kluba ponudilo novi ugovor do ljeta 2021. godine i tako su mu pružili punu podršku.

Međutim, iako su uslovi novog ugovora mnogo bolji, Nijemac je za sada odugovlači potpis, a razlog što to radi je sasvim jednostavan.

Tuchel od čelnika PSG-a traži veće ovlasti kada je u pitanju dovođenje igrača u klub. Dosad se njemački stručnjak oko toga gotovo uopšte nije pitao i sada uz novi ugovor traži da on bude čovjek koji će odlučivati o dovođenju igrača.

Zbog toga je novi ugovor još uvijek na čekanju. Tuchel neće potpisati produžetak saradnje dok ne dobije šta želi, a to bi ga na kraju moglo koštati i posla.

Mnogi francuski mediji tvrde da bi Jose Mourinho mogao sjesti na klupu PSG-a. Kladionice već u ponudama imaju opciju da Posebni preuzima Svece i oni su uz Everton i Inter najveći favoriti.

Ipak, o svemu će na kraju zadnju riječ imati rukovodstvo PSG-a. Tuchel ne traži previše, ali ko zna šta će na kraju bogati Parižani odlučiti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tuchel je PSG preuzeo u ljeto prošle godine od Unaija Emeryja. Klub je vodio u ukupno 43 utakmice i ima učinak od 35 pobjeda, četiri remija i četiri poraza..

Prethodno je radio kao trener Borussije iz Dortmunda, te Mainza...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi