Preokreti u Istanbulu i Gazientepu, Miloševićev gol i Hajradinovićeva asistencija

Utakmice 31. kola turske Super lige

Preokreti u Istanbulu i Gazientepu, Miloševićev gol i Hajradinovićeva asistencija

U terminu od 20:00h večeras su odigrana dva meča 31. kola turske Super lige. Konyaspor je u samom finišu meča ispustio vodstvo na gostovanju kod Gazientepa i uspio izgubiti 3:1, dok je Bešiktaš nakon preokreta slavio protiv Kasimpaše rezultatom 3:2.

Konyasporu je vodstvo donio bh. reprezentativac Deni Milošević koji je u 13. minuti odlično prihvatio pas Sahinera i snažnim šutem pogodio za 0:1.

Rezultat 0:1 je stajao na semaforu sve do samog finiša meča i činilo se da će Konyaspor upisati vežnu pobjedu, ali onda preokret.

Prvo u 86. minuti Maxim s bijele tačke pogađa za 1:1, a samo tri minute kasnije Soyalp postiže gol za 2:1. Dugo se igrala nadoknada vremena u Gazientepu, pa je Pawlowski u 99. minuti pogodio za konačnih 3:1.

Da je Konyaspor kojim slučajem danas došao do tri boda pobjegao bi iz zone ispadanja i skočio na 13. mjesto, iako bi mu i dalje predstoji grčevita borba za opstanak. Ipak, Konyaspor ostaje predzadnji (17.) sa 30 bodova.

Pored Miloševića u dresu Kasimpaše su večeras nastupili i Bajić i Aničić.

U meču Bašiktaš - Kasimpaša smo na terenu mogli gledati još jednog bh. fudbalera, Harisa Hajradinovića.

Bešiktaš je poveo preko Boyda već u sedmoj minuti utakmice, da bi Koita u 21. minuti poravnao na 1:1. A isti igrač će osam minuta kasnije donijeti Kasimpaši preokret i to nakon sjajnoj porigravanja Hajradinovića.

Ipak, u 49. minuti Bešiktaš stiže do poravnanja. Lens je odlično ubacio, a Boateng rutinski pogodio za 2:2.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

I Bešiktaš je u samom finišu meča stigao do pobjede. Ruiz je sjajno ubacio pred gol, a Yalcin pobjegao svojim čuvarima i glavom pogodio za 3:2 i trijumf Bešiktaša.

Bešitkaš je večerašnjom pobjedom preskočio Analyaspor i Galatasaray i došao do četvrte pozicije, pozicije koja vodi u Ligu Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi