Prosinečki i njegov Kayserispor srušili Bešiktaš

Velika pobjeda u borbi za opstanak

Prosinečki i njegov Kayserispor srušili Bešiktaš

Večerašnjim duelom Kayserispora i Bešiktaša zatvoreno je 30. kolo turske Super lige. A Kayserispor je na svom terenu uspio režirati iznenađenje i slaviti pobjedu rezultatom 3:1.

Kayserispor, kojeg sa klupe vodi biviši selektor BiH Robert Prosinečki, je pobjedom nad velikanom nastavio niz odličnih rezultata (3 pobjede u nizu, četiri u posljednjih pet utakmica), a ono što je još važnije, pobjegao je iz zone ispadanja.

Sada se Kayserispor nalazi na 14. poziciji sa 31 bodom, dva boda više od Yeni Malatyaspora koji je prvi tim u zoni ispadanja (16. pozicija).

Prvo poluvrijeme na Kadir Has stadionu u Kayseriju nije donijelo golove, da bi domaći poveli u 51. minuti kada je Sahin ukrao loptu i asistirao Acaru.

Bešiktaš je u 74. minuti poravnao na 1:1 golom Hutchinsona nakon odličnog ubacivanja Boatenga, ali je devet minuta kasnije Kayserispor došao do novog vodstva. Acar je gađao direktno iz slobodnjaka iskosa sa lijeve strane i pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U 86. minuti su domaći potvrdili veliku pobjedu pošto je Kravets postavio konačnih 3:1.

Treba dodati i da je bh. fudbaler Zoran Kvržić proveo svih 90 minuta na terenu u redovima pobjedničke ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi